Mely Motorola és HTC mobilok kapnak Android 5.0 Lollipop frissítést?

Farkas Norman - 2014. október 16.

A Motorola és a HTC is elárulta, hogy a korábban kiadott készülékeik közül melyekre adják ki az Android rendszer legfrissebb verzióját szoftverfrissítés formájában.

Mint tudjuk, a Nexus 6-ot a Motorola, a Nexus 9-et pedig a HTC rakja össze, így nem meglepő, hogy e két gyártó adta elsőként a világ tudtára, hogy mely korábbi eszközeire tervezi kiadni az Android 5.0 Lollipop rendszert frissítésként.

A Motorola a Moto X (első és második generáció egyaránt), a Moto G (ugyancsak mindkét modell), a Moto E, a 4G LTE-képes Moto G, a Droid Ultra, a Droid Maxx és a Droid Mini készülékekre fogja kiadni a legfrissebb Android verziót, ám azt nem árulta el, hogy körülbelül mikorra várható a frissítés.

Mi tagadás, az amerikai gyártó okozott némi meglepetést, hiszen még a belépőszintű Moto E-t sem hagyja újdonságok nélkül.

 

 

Ami a HTC-t illeti, négy már piacon lévő telefonjára fogja eljuttatni az Android nyalókás kiadását. A One (M7) és a One M8 tulajdonosok már 90 napon belül elkezdhetnek ismerkedni az új rendszerrel, de nem maradnak ki a jóból a One mini és One mini 2 felhasználók sem – ám esetükben nem jelölt meg időpontot a tajvani gyártó.

Azoknak a HTC rajongóknak sem kell búslakodni, akik nem az imént említett mobilokat birtokolják, a vállalat ugyanis közölte, hogy még nem teljes a lista, és hamarosan közzéteszi a bővített változatát. Egyébként furcsa is lenne, ha csak a fenti One kvartett részesülne az update-ben, hiszen több olyan HTC készülék is akad a piacon, amelyek esetében érthetetlen lenne a frissítés elmaradása. Elég csak a nemrég leleplezett Desire Eye, vagy az óriási One Maxra gondolni.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza