HTC Desire 820s – MediaTek alapokon

Farkas Norman - 2014. november 5.

A tajvani gyártó bemutatta a Desire 820 készülék nyolcmagos MediaTek processzor köré épülő változatát, mely jobb teljesítménnyel kecsegtet, viszont funkcionalitását tekintve nem hordoz magában különösebb újításokat.

A HTC hivatalos Weibo oldalán rántotta le a leplet a Desire 820s okostelefonról, ami lényegében a Desire 820 MediaTek processzorral szerelt változata.

Az újdonságban a MediaTek friss, csak pár hónapja bemutatott MT6752 lapkája teljesít szolgálatot, ami nyolc darab, 1,7GHz-en pörgő Cortex-A53 magból álló processzort és Mali-T760 grafikus gyorsítót foglal magába. Kiderült, hogy utóbbi, vagyis a Mali GPU ugyanannyi magot tartalmaz, mint a Samsung Exynos 5433 lapkakészletében lapuló chip, de hogy pontosan mi is a konkrét szám, az még nem teljesen tiszta.

A HTC állítása szerint a Desire 820s-ben dolgozó MediaTek processzor lényegesen jobb teljesítményt kínál, mint a mezei Desire 820 szintén nyolc Cortex-A53 magot felvonultató Snapdragon 615 chipje. Ennek oka az lehet, hogy a Qualcomm megoldásában (Snapdragon 615) a magok egyik fele 1,5GHz-en, másik fele pedig csak 1GHz-es órajelen ketyeg energiagazdálkodás céljából.

 

 

Úgy tűnik, a Desire 820 és 820s készülékek közötti különbséget kizárólag az eltérő processzor jelenti, ugyanis ettől eltekintve a friss modell ugyanazt a felszereltséget tudhatja magáénak, mint testvére. Előlapján egy 5,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású HD kijelző terül el, képalkotási képességeiről egy 13 megapixeles hátlapi és egy 8 megapixeles szelfi kamera gondoskodik, mindemellett pedig 2GB RAM-ot, 16GB tárhelyet, valamint LTE modemet pakoltak bele a HTC emberei.

A Desire 820s piaci premierjének időpontja egyelőre nem ismert, és az is rejtély még, hogy mely régiókban lesz kapható a készülék.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza