iPhone-t akart csempészni, de járása lebuktatta

Czipperer Dia - 2015. január 13.

Érdekes módját választotta egy férfi a telefoncsempészetnek. A Hong Kongból Kínába tartó férfi 94 iPhone-t ragasztott testére. Így próbált meg átkelni a határon. Természetesen lebukott.

Elsőre érthetetlennek tűnik annak a férfinak a cselekedete, aki testére rögzített közel száz telefont, hogy átvigye Hong Kongból Kínába. A lépésre a vámok miatt szánta el magát, ugyanis az import telefonokra az országban 50%-os vámot rónak ki, így tehát az Apple új modelljeire is. A csempészeni kívánt telefonok összértéke 2400 dollár volt, melyek mindegyikét lefoglalták.

Talán nem is feltétlenül bukott volna le a pancser tolvaj, ha egy kicsit ügyesebben fog hozzá a dolognak. Sajnos eléggé elbénázta, és hamar kiszúrták.

Mivel összesen 94 telefont ragasztott testére, többet közülük a lába közé, ezért mozgása érdekessé, furcsává vált. Biztosan önmagában is megterhelő közel 100 telefonnal a testen gyalogolni, de a lábak közé ragasztás egyáltalán nem volt jó ötlet. Nagyjából 30 kiló ellensúllyal a testén próbált meg átkelni a határon a férfi (egy telefon tömege 4,6 gramm).

Az Apple múlt szemptemberben mutatta be új modelljeit a nagyközönségnek, és már tavaly október óta Kínában is elérhetőek. Azóta több hasonló próbálkozás is történt már a készülékek csempészésére, így a hatóságok számára nem volt szokatlan az eset.

 

Forrás: CNET.com

Vissza