Az LG is elismerte a Snapdragon 810 hibáját

Czipperer Dia - 2015. január 30.

Úgy tűnik, nem csak a Samsung háza táján akadnak gondok a legújabb Snapdragon processzorral. Bár az LG eddig nem panaszkodott, most ők is színt vallottak: igaz, csak múlt időben.

Az LG nemcsak hogy nem panaszkodott a Snapdragon 810-es processzorra, még majdhogynem a Samsung készülékét tették felelőssé a probléma miatt. Ahogy arról korábban már beszámoltunk nektek, a Galaxy S6 tesztelése során problémák adódtak a processzorral: túlmelegedést tapasztaltak.

A legújabb Snapdragon 810-es chip azonban nem a Galaxy S6-ben debütál először, hiszen többek között az LG G Flex 2 modelljébe is ezt építették be. A kisebbik dél-koreai gyártó azonban nem panaszkodott a processzorra. Sőt, amikor megkérdezték ezzel kapcsolatban őket, mi a véleményük, azt mondták, nem csak a processzorban keresendő a hiba, hanem a készülék belső hűtési rendszerén is sok minden múlik. Akkor arról beszéltek, hogy  náluk  nem volt semmilyen fennakadás ezen téren.

 

 

Most azonban kibújt a szög a zsákból, és kiderült, mégsem olyan tökéletes a helyzet, mint ahogy korábban állították. A G Flex 2-nél is adódtak problémák, csak eddig erről senki nem tudott semmit. A vállalat most maga vallotta be, hogy voltak gondok, de már sikerült mindent megoldaniuk.

Mivel az LG telefonjába is ugyanazt a processzort építették be, így ott is volt kezdetben túlmelegedés, azonban sikerült úgy megtervezniük a telefont, hogy a hőt elvezesse, ezáltal pedig ne lépje át a határértéket. Vagyis valóban van igazság abban, hogy nem csak a processzoron múlik minden, azonban eddig mélyen hallgattak arról, hogy kezdetben hasonló problémákkal küszködtek.

Az is kiderült, hogy a zászlóshajó G4 modell megjelenését nem érinti majd a Snapdragon-ügy, a cég ragaszkodik az általuk kitűzött dátumhoz.
 

Qualcomm Snapdragon 810 chipset

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza