Tokokban pózol a Samsung Galaxy S6, S Edge és a HTC One (M9)

Farkas Norman - 2015. február 6.

A HTC zászlóshajója lyukacsos Dot View tokban és anélkül is kamerák elé állt, a Samsung Galaxy S6 és S Edge készülékek dizájnjáról pedig a Verus által megtervezett tokok látványfotói rántották le a leplet.

Közeleg a március, és vele együtt az év egyik legnagyobb kütyüs rendezvénye, a Mobile World Congress, ami számos újdonság – többek között friss okostelefonok – leleplezését hozza magával. A Samsung és a HTC egyaránt az esemény előestjére szervezi saját bemutatóját, amin 2015-ös nagyágyúikat tárják a nagyközönség elé. A gyártók által kiküldött meghívók alapján csupán 150 perc különbséggel debütálnak a HTC One (M9) és a Samsung Galaxy S6, illetve Galaxy S Edge modellek, vagyis elég izgalmasnak ígérkezik március elseje.

A jövevények tudásáról számos pletyka kering a mai napig, de már kezd kirajzolódni, hogy végül milyen hardverrel érkeznek. Ami a külső megjelenésüket illeti, eddig csak gyenge minőségű élőfotókkal találkozhattunk a HTC és a Samsung csúcsmodellje(i) kapcsán is, viszont most fordult a kocka. Bár a Verus nevű cég által tervezett tokok dizájntervei nem lehetnek tévedhetetlenek, a jelenleg rendelkezésre álló méretadatok alapján türközik a Galaxy S6 formáját, sőt az oldalra lehajló megjelenítővel szerelt S Edge változat külsejét is előre vetítik. Mindkét modellnél látható a hátlapi kamera, a pulzusmérő és a LED villanó elrendezése, ami eddig bizonytalan volt. Ennél is érdekesebb, hogy a Galaxy S Edge esetében szembetűnik a hasonlóság a kép jobb oldalán fekvő készülék széle és a Samsung meghívóján látható elhajló vonal között.

 

A rendelkezésre álló infók szerint a Galaxy S6 143 x 70,8 x 6,91 milliméteres házzal, fém kerettel és üveg elő-hátlappal érkezik, hardvere pedig a Galaxy S Edge-ével egy szinten lesz: Samsung Exynos 7240 processzort, 3GB RAM-ot, 5 megapixeles előlapi és 20 megapixeles hátlapi kaemrát, valamint 5 vagy 5,1 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel (QHD) felbontású Super AMOLED kijelzpt tudhat magáénak. Persze az S Edge esetében eltérő kijelzőről beszélhetünk az oldalakra lehajló, futurisztikus kialakítás miatt.

 

 

A Samsung várva várt készülékei előtt alig több mint két órával mutatkozik be a HTC új büszkesége, a Hima kódnevű One (M9), ami mellett a tajvani gyártó első okoskarkötőjét is megcsodálhatjuk majd, ha minden igaz. A szupervékonyvékony oldalsó kerettel körülvett kijelzővel és új Sense kezelőfelülettel érkező készülékről felbukkant 2 élőfotó, melyeken gyári, lyukacsos Dot View tokban pózol, és egy sajtófotó is, amin szemből és hátulról is fedetlenül látható.

 

 

A képeket összevetve észrevehető, hogy az egyik tokos felvételen a telefon előlapi kamerája, vagyis a számára kialakított nyílás nem teljesen középen van, miközben a hivatalosnak tűnő látványterven egyértelműen a kijelző fölött, középen goglal helyet a szelfik készítésére szánt fényleső. Bármi is álljon a helyzet hátterében, annyi biztos, hogy nem a HTC One (M8) Dot View tokja szerepel a képeken, hiszen az említett modell előlapi kamerája sem illeszkedne a már említett réshez.

 

Szerited melyik a legizgalmasabb zászlóshajó a fentiek közül? Mit gondolsz, idén a Samsung, vagy a HTC emberei tették jobban oda magukat?

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza