Saját oprendszerrel és GPS-vevővel érkezhet a HTC „Petra” okoskarkötő

Farkas Norman - 2015. február 11.

Az Upleaks jóvoltából napvilágra került egy csokornyi információ a HTC első viselhető okoseszközéről, ami várhatóan március elsején, a One (M9) zászlóshajó oldalán mutatkozik majd be a nagyközönségnek.

Már egy ideje keringenek a pletykák, melyek szerint a tajvani gyártó március elsején (közvetlenül az MWC 2015 kezdete előtti napon), Barcelonában tartandó sajtóeseményén az idei One zászlóshajó (M9) mellett egy felső-középkategóriás Desire mobil és egy viselhető okos kiegészítő is be fog mutatkozni. Az elmúlt hetekben sokat megtudtunk a várva várt csúcsmodellről, képeken is láthattuk, ellentétben az említett okoseszközzel, amiről igen kevés adat került napvilágra.

Az Upleaks lelkes szivárogtatóinak köszönhetően most fordult a kocka, ugyanis számos infót oszottak meg a HTC első okosórájaként híressé vált kütyüről. Először is kiderült, hogy a jövevényt Petra fantázianéven fejlesztik és nem is okosóra, inkább egy okoskarkötő, mivel egy elég keskeny, hajlított megjelenítő került bele.

Ha hihetünk a kiszivárgott infóknak, a Petra működéséről egy ST Micro (STM32L151) chipset gondoskodik és a HTC saját fejlesztésű RTOS operációs rendszere fut a fedélzetén, vagyis nem az Android Wear alapú készülékek táborába sorolandó. A három különböző méretben (S, M, L) érkező készülék csupán 23 grammot nyom a mérlegen, de beépített akkumulátora állítólag akár 3 napig is bírja szusszal egy feltöltéssel. Apropó töltés: a Petrát USB és POGO csatlakozóján keresztül is etethetjük.

Az Android (4.4 vagy frissebb) és iOS (7.0 vagy frissebb) rendszerű okostelefonokkal összekapcsolható karperec egy 1,8 hüvelykes, 32 x 160 pixel felbontású, hajlított POLED kijelzőn keresztül kommunikál gazdájával, repertoárjában pedig megtalálható a Bluetooth és a GPS modul is. Utóbbi jelenléte figyelemre méltó, hiszen a Petra így társított készülék híján is képes megállapítani a pozícióját.

 

 

Az Upleaks azt is tudni véli az eszközről, hogy az IP57-es tanúsítványnak megfelelő mértékben por- és vízálló, s funkciói közé tartozik az ébresztő, az időzítő, az időjárás, a stopper, a zenelejátszó és a kamera vezérlése, a hozzá csatlakoztatott telefon értesítéseinek megjelenítése, valamint az alvás- és mozgáskövetés is. A pontosabb lépésszámlálás érdekében a HTC állítólag egy extra kiegészítőt is mellékel a karkötőhöz.

A Petrával először az Egyesült Államokban találkozhatnak a vásárlók az üzletekben még március vége előtt, később világszerte hozzá lehet majd jutni, méghozzá két változatban. A vibráló színek kedvelői a limezöld kiadást részesíthetik előnyben, a visszafogottabb stílust preferáló felhasználók pedig a kék/szürke verziót választhatják.

Hogy igazak-e a megszellőzetett infók, hamarosan kiderül, hiszen rohamosan közeleg március elseje.

 

 

[Forrás: UpLeaks]

Vissza