Bárki kipróbálhatja az új iOS bétákat?

Kütyü Magazin - 2015. február 25.

A bugosan kiadott iOS verziók ösztökélhetik arra az Apple-t, hogy változtasson szoftverfejlesztési politikáján. A vállalat az újdonságok iránt különösen érdeklődő felhasználók örömére több szem többet lát alapon bárki számára elérhetővé teheti a még fejlesztés alatt álló béta szoftvereket, így azok végleges kiadása kevesebb hibával érhet el a nagyközönséghez.

Jelenleg kizárólag a regisztrált Apple fejlesztők férhetnek hozzá a vállalat még tervezési fázisban lévő béta szoftvereihez, de a helyzet hamarosan nagyon megváltozhat. A 9to5mac értesülései szerint ugyanis az iOS 8.3 és az iOS 9 bétája egyaránt elérhető lesz minden érdeklődő számára, aki rendelkezik a rendszerek által támogatott eszközök valamelyikével.

A kíváncsi felhasználókat igen kedvezően érintő változás mögött nagy valószínűséggel az iOS 8 súlyos és kevésbé súlyos hibái állnak, melyekre a tesztelési időszakban nem figyelt fel az a százezer ember, akire rábízták a feladatot. Az Apple nyilván szeretné elkerülni a hasonlóan kínos szituációkat a jövőben, s ebben nagy segítségére lenne, ha sokkal többen ismerkednének az új iOS verziók bétáival, így nagyobb eséllyel derülne fény a rendszerben megbújó hibákra, mielőtt kiadnák a nagyközönségnek.

Az iOS következő, 9-es főverziója a júniusi WWDC során debütál és szeptemberben, az új iPhone modellek fedélzetén kerül majd piacra. Ekkor kiderül, hogy az Apple új szoftverfrissítési politikája meghozza-e gyümölcsét.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza