9,2 hüvelykes belépő táblagépen dolgozik a Xiaomi

Farkas Norman - 2014. november 4.

A GFXBench adatbázisában felbukkant egy Snapdragon 410 processzorral és 9,2 hüvelykes HD kijelzővel szerelt Xiaomi újdonság, ami a Mi Pad táblagép nagyobb, mégis szerényebb tudású – és olcsóbbnak ígérkező – testvére lehet.

 

Úgy tűnik az Apple kínai megfelelőjeként emlegetett Xiaomi nagy erőkkel készül az ünnepi szezonra. A GFXBench tesztprogram adatbázisa szerint ugyanis készülőben van a gyártó új táblagépe, amely a Mi Pad oldalán döntögethet eladási rekordokat a közeljövőben.

Az ismeretlen nevű jövevényről annyit tudni, hogy nagyobb a 7,9 hüvelykes Mi Padnál, viszont kevésbé erős hardverrel szerelték fel, s ez utóbbi nyilván az árcéduláján is megmutatkozik majd.

A fent említett szoftverből kinyert adatok szerint a tablet előlapját egy 9,2 hüvelykes, 1280 x 720 pixel (HD) felbontású érintőkijelző uralja, működéséről pedig egy 64-bites, négy 1,2GHz órajelű processzormagot és Adreno 306 grafikus gyorsítót felvonultató Qualcomm Snapdragon 410 chipset felel. Emellett 1GB RAM-ot és 8GB bővíthető tárhelyet pakoltak a gépezetbe, aminek a fedélzetén az Android 4.4.4 KitKat rendszerre felhúzott MIUI felület várja a felhasználókat.

Egyelőre nem tudni, hogy a Xiaomi pontosan mikor, milyen áron és mely régiókban teszi elérhetővé új táblagépét, de mivel egy megfizethető masináról van szó, jó esély van rá, hogy elsősorban a fejlődő piacokon szeretne vele hódítani.

 

Xiaomi Mi Pad



 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza