A jövőben nem korlátozza a Vodafone a VoIP-ot

Kütyü Magazin - 2015. március 18.

Áprilistól a Vodafone hazánkban minden mobilinternet hozzáférést is tartalmazó lakossági előfizetéses csomagjában szabadon, korlátozás nélkül lehet használni VoIP, azaz internet protokoll alapú hang- és üzenetküldő alkalmazásokat a Vodafone 98,4%-os lefedettségű mobil szélessávú hálózatán.

A Vodafone ügyfelei a jövőben szabadon haszálhatják a VoIP szolgáltatásokat, amennyiben lakossági előfizetéses csomagjuk mobilinternet előfizetést is tartalmaz. A bejelentés a jelenlegi lakossági Go, Go+, valamint a Red csomagok előfizetőire, a MobilNet (Basic, M, L, XL) mobilinternetes adatcsomagok felhasználóira és az Üzleti Red, a Vállalkozói Fix és Osztható csomagok előfizetőire vonatkozik.

Magyarországon a Vodafone vezette be elsőként a korlátlan hívás és SMS küldés lehetőségét. Diego Massidda, a vállalat vezérigazgatója elmondta, a Vodafone most Magyarországon szintén az elsők között vezeti ki a VoIP korlátozást és teszi szabadon használhatóvá az internet alapú hanghívást illetve chat szolgáltatást kínáló alkalmazásokat. 

Szerinte ez nagyon fontos lépés, hiszen a mobilinternet és az okostelefonok elterjedésével az internet alapú hanghívások, illetve chat szolgáltatások egyre népszerűbbek és a megbízható, nagy kapacitással és országos lefedettséggel rendelkező szélessávú mobiladat hálózatunk magas színvonalú ügyfélélményt tesz lehetővé a VOIP szolgáltatások használata esetén.

A Vodafone előfizetőinek mindezek mellett a rendelkezésükre áll a Vodafone saját, Vodafone Message+ nevű üzenetküldő alkalmazása is. A 2.3 vagy ennél frissebb verziójú Android operációs rendszeren elérhető Message+ alkalmazás képes a csoportos kommunikációra, a fényképek, zenék, videók, illetve földrajzi koordináták megosztására is.
 

 

Forrás: newsslash.com
 

 

A Vodafone Message+ segítségével az üzenetek akkor is továbbítódnak, ha partner nem Vodafone felhasználó, illetve ha épp nem érhető el. Az alkalmazás letölthető a Google Play áruházból.

 

 
 
Vissza