Az androidos mobilok közel 10%-án Lollipop fut

Czipperer Dia - 2015. május 5.

A legfrissebb adatok szerint egyre több androidos mobil fedélzetén fut a legfrissebb, Lollipop verzió: a Google operációs rendszerű mobileszközök 9,7%-án.

A Google publikálta április havi Android statisztikáját. Nem meglepő módon a Lollipop felhasználók tábora gyarapodott az előző hónaphoz képest.

Április elején írtunk a március havi Android statisztikáról, akkor még 5,4%-os volt a „nyalóka” elterjedtsége, és még a Gingerbread és az Ice Cream Sandwich is megelőzte az 5.0-ás verziót. Most azonban fordult a kocka.

Ugyan még mindig a KitKat áll az első helyen, melyet a Jelly Bean követ a sorban, a dobogó harmadik fokát azonban sikerült megszerezni a Lollipopnak 9,7%-os elterjedtségével, maga mögé utasítva a többi verziót. A Gingerbread 5,7%-ra, az Ice Cream Sandwich pedig 5,3%-ra esett vissza.
 


A Froyo még nagyon küzd, ott van még a listán, azonban elterjedtsége egyre elhanyagolhatóbb mértékű (0,3%). A többi verzió népszerűsége is csökkenő tendenciát mutat ebben a hónapban: a Kitkat 41,4%-ról 39,8%-ra esett vissza, a Jelly Bean pedig 40,7%-ról 39,2%-ra.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza