Május 28-án leplezhetik le az új Android M verziót

Czipperer Dia - 2015. május 11.

A Google idei I/O fejlesztői konferencián mutatja majd be a legújabb Androidot, az „M” verziót. Az esemény május 28-án lesz.

Egyelőre nem sok mindent lehet tudni a Google háza tájáról Android fronton, azonban, ha minden igaz, máris egy új verziót leplez le a gyártó. Feltehetően a piacra lépésre még sokat kell várni, hiszen a Lollipop még csak most kezdi kitaposni magának az utat. Azonban a Google nem áll meg a munkafronton, és máris egy újabb verzión dolgozik, amelyről további részleteket a konferencián tudhat meg a nagyközönség.

Az új Android debütálása talán nem tűnik meglepőnek annak fényében, hogy az Android 5.0 Lollipop tavaly szintén az éves fejlesztői konferencián mutatkozott be. Igaz, egyelőre a Google nem erősítette meg hivatalosan, hogy valóban erre készülne, azonban a szekció leírásában megemlítik az Android M-et. A kérdéses tartalmat azóta viszont már eltávolították a Google I/O weboldaláról.

Sajnos a leírásban nem volt túl bőbeszédű a Google, így nem sok részlet derült ki arra vonatkozóan, mit várhatunk az új rendszertől. Az „Android at Work” szekció leírásában mindössze annyi volt olvasható, hogy az Android M mindenfajta munkahelyen, -környezetben biztosítja majd az Android „erejét”.
 


A Google már elkezdte mobil operációs rendszerének elterjesztését különböző platformokon, így már a telefonok, táblagépek mellett autókban, TV-ken, valamint Chrome OS-en is fut. Úgy tűnik, ezúttal pedig az üzleti szegmenst célozták meg.

 

Forrás: TheVerge.com

Vissza