Már készül a Force Touch-csal megtámogatott iPhone

Czipperer Dia - 2015. június 30.

A Bloomberg jelentése szerint  már elkezdték az új iPhone-ok gyártását, melyek nyomásérzékeny kijelzővel, vagyis Force Touch támogatással érkeznek majd.

Tavaly ősszel landoltak a legújabb iPhone-ok a piacon, vagyis a szokásos menet szerint ekkor mutatta be az Apple legújabb mobiljait. Most is már közeledik ez az időszak. Csak alig pár hónapot kell várnunk, és, ha minden igaz, jönnek a legújabb mobilok.

Pletykák már akadnak szép számmal. Egy friss Bloomberg jelentés szerint például az Apple már elkezdte az új iPhone-ok gyártását, amelyek az Apple Watch-hoz és az új MacBook Airhez hasonlóan Force Touch támogatással érkeznek.

A korábbi híresztelések alapján nem teljesen új széria tagjai várhatók idén, hanem a 6-odik generációs modellek továbbfejlesztett készüléke debütál majd, mely állítólag a korábbi analógiák alapján az iPhone 6S nevet viseli.

A sokat rebesgetett Force Touch támogatás nem is lenne meglepő annak fényében, hogy a vállalat már két eszközében is elérhetővé tette, ezáltal már tesztelni is tudta a piaci reakciókat és a működési elveket egyaránt. A funkció révén az adott eszköz képes érzékelni a nyomás erősségét, vagyis különféle módokon reagál arra, ha gyengébben vagy erősebben érintjük meg a kijelzőt. Ezeket pedog maguk a felhasználók is testreszabhatják.

A jelentés továbbá azt is állítja, hogy az Apple már nagyjából két éve dolgozik azon, hogy ezt a technológiák az iPhone-okba építse.


Dizájn szempontjából nem sok változás lesz feltehetően, inkább csak hardverfronton várható egy kis kozmetika, többek között a kamera terén. Többen is reménykednek abban, hogy a 8 megapixeles fénylesőt az Apple ezúttal egy 12 megapixeles darabra cseréli majd. Anyaghasználat terén azonban lehet némi változásra számítani, sokan rebesgetik ugyanis az erősebb alumínium burkolatot is.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza