Google Timeline – fedezd fel, merre jártál

Vértes Judit - 2015. július 28.

A Google Maps alkalmazás egy új funkcióval bővült: a Google Timeline segítségével végignézhetjük merre jártunk, akár a hétköznapi útjaink során, akár a nagyobb utazások alkalmával.

A GPS és a fotók segítségével eddig is felidézhettük azt, hogy merre jártunk, de a Google Maps új alkalmazása segítségével ezt még egyszerűbben megtehetjük. Nem csupán a nagy utazásokat idézhetjük fel, de megnézhetjük, merre jártunk előző nap, az elmúlt héten, vagy akár az is kiderülhet, hol szeretünk hosszabban időzni.

Ha utunk során bárhol fotókat készítettünk, és azt elmentjük a Google Photos alkalmazásba, akkor az applikáció automatikusan hozzákapcsolja a fényképet az adott helyhez.

Bár jó tudni, merre jártunk, azért némi aggodalomra adhat okot, hogy ezt a Google is tudni fogja. A Google azonban hangsúlyozza, hogy a Your Timeline egy teljesen privát alkalmazás, a felhasználóján kívül senki nem láthatja. Szerkeszthetünk és eltávolíthatunk róla helyeket, átnevezhetünk, kiegészíthetjük, míg végül megkapjuk életünk térképét.

A YourTimeline a Google Maps Android verzióján és az asztali számítógépeken érhető el.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza