Teremvilágítás északi fénnyel

Kütyü Magazin - 2016. július 8.

Az aurora borealis, vagy ismertebb nevén az északi fény a világ egyik legkülönlegesebb látványa, amit a szerencsésebbek megfigyelhetnek a Föld északi sarkánál késő ősz és kora tavasz között. Az LG legújabb kezdeményezésével nyáron is életre kelti ezt a kivételes jelenséget.

A rendkívüli esemény apropója, hogy az északi fény áprilistól augusztusig nem látható Izlandon, mert az éjféli nap miatt ilyenkor közel 24 órán át fényárba borul a szigetország. Az LG „OLED sarki fény” kampánya azonban a nyár közepén hozza el a sarki fényt Izland fővárosába. 

A sarki fény megjelenítésével a nyáron Rejkjavikba látogatók is megtapasztalhatják a természet varázslatát. A több díjat elnyert Harpa koncertteremben ugyanis egyetlen estére, július 20-án, 40 darab, hatalmas, a tökéletes mélyfekete megjelenítésére képes LG OLED televíziót szerelnek fel, amelyeken igazán élethű módon tudnak érvényesülni a mesés jelenség színei. A látvány mellett nemzetközileg ismert könnyűzenei együttesek gondoskodnak a hangulatról. Az eseményt egy négyhónapos fotókiállítás követi, ahol az LG OLED televízióin mutatja be Izland legcsodásabb látványait. 

Míg a természetben a fényszennyezés hiánya teszi lehetővé, hogy teljes pompájában élvezzük a sarki fényt, a nyári hónapokban az LG OLED televízióinak tökéletes mélyfeketéje, végtelen kontrasztaránya, élénk és élethű képei képesek teljes valójában megmutatni a jelenséget. Az LG OLED TV technológiájának lényege, hogy az egyes képpontok külön LED háttérvilágítás nélkül is képesek fénykibocsátásra, illetve azok teljes kikapcsolására, így a televízió meg tudja jeleníteni a tökéletes mélyfeketét, ami mellett kiválóan érvényesülnek az élénk színek.

Vissza