A Huawei bemutatta új, nova okostelefon sorozatát

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 1.

A Huawei fogyasztói üzletága a berlini IFA (Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai és Háztartási Gép Vásár) szakkiállításon mutatta be új okostelefon sorozatának első két készülékét: a Huawei nova és Huawei nova plus telefonokat. 

A készülékek októbertől lesznek elérhetők arany, ezüst és szürke színekben, több mint ötven országban és régióban 399 eurós, illetve 429 eurós árakon. Magyarországon a Huawei nova sorozat várhatóan leghamarabb október végétől lesz elérhető. Az új nova sorozat mellett a Huawei bejelentette, hogy a díjnyertes Huawei P9 új színekben is elérhetővé válik.   

“A Huawei felismerte, hogy azoknak a felhasználóknak, akik nagyon elfoglalt, rohanó életet élnek olyan okostelefonra van szükségük, amely ezzel lépést tud tartani. A Huawei nova és Huawei nova plus okostelefonokat is ennek szellemében terveztük.” –mondta el Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója. 

A készülékek bemutatóján a berlini Velodromban Richard Yu-hoz a világhírű divatblogger,  Xenia is csatlakozott, aki kiemelte a nova készülékek remek kameráját is az elegáns dizájn mellett. 

Ergonomikus tervezés

A Huawei nova ívelt felületeivel és 5-inches képernyőjével, kompakt dizájnjával kényelmesen illeszkedik a felhasználó kezébe, lehetővé téve az egykezes használatot is. A készülék ívelt dizájnját a modern építészet letisztult formái ihlették, fémből készült hátlapját homokfúvásos eljárással csiszolták. 

Fantasztikus kamera

Napjaink okostelefon használói olyan készülékre vágynak, amellyel bárhol, bármikor megörökíthetik és megoszthatják életük pillanatait. A Huawei nova 8 megapixeles előlapi kamerájával tulajdonosa kedvezőtlen fényviszonyok között is remek szelfiket készíthet. A kamera Smink és Szépítés funkciókat is kínál, amelyek segítenek, hogy az arcunk bőrhibái ne kerüljenek a fényképre. 

A Huawei nova 12 megapixeles hátlapi kameráját, olyan széleslátószögű lencsével és képszenzorokkal látta el a gyártó, amelyek lehetővé teszik a jó fotók készítését rossz fényviszonyok között is. Emellett a nova telefonok igen gyors autofókuszálásra képesek, így lehetővé téve felhasználóik számára, hogy elkaphassák a legjobb pillanatokat. 

A Huawei nova plus 16 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik.  

Valós idejű teljesítmény 

A Huawei nova telefonokat Snapdragon 625 processzor működteti, amely 14nm technológiájával nagy teljesítményre és kis energiafogyasztásra képes. A Huawei nova-t 3020 mAh-s akkumulátorral szerelte fel a gyártó, amely a Smart Power 4.0 funkcióval kiegészítve lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy takarékosan és tovább használhassák az alkalmazásokat. A következő generációs 3D ujjlenyomat olvasójával a Huawei nova képernyője gyors, pontos, kényelmes és biztonságos módon oldható fel. A Huawei nova plus-ot pedig 3340 mAh-s akkumulátor működteti, amely még hosszabb üzemidőt biztosít, és lehetővé teszi, hogy fotók ezreit készítsük el mielőtt újra töltőre kéne helyezni a telefont.

Emellett a Huawei nova DTS Headphone: XTM fülhallgatóval lesz elérhető, amely remek hangzást kínál felhasználójának.

Elérhetőség

A Huawei nova, 32GB ROM és 3GB RAM memóriával, októbertől lesz elérhető több mint 50 országban és régióban, többek között Ausztriában, Franciaországban, Németországban és Spanyolországban, mielőtt további piacokon is megjelenik. A Huawei nova plus 32GB ROM és 3GB RAM memóriával, októbertől lesz elérhető több mint 50 piacon, köztük Kanadában, Olaszországban és Spanyolországban, mielőtt további piacokon is megjelenik. 

A Huawei P9 okostelefon új színekben is elérhető

A Huawei emellett bemutatta a Leica AG-vel közösen tervezett dual kamerájú P9 új, piros és kék színű verzióit is a rendezvényen, amelyeket az 1960-as évek pop art alkotásainak élénk színei ihlettek. Magyarországon a kék színű változat lesz elérhető.

Vissza