Felpezsdíti az 55 milliárd dollár értékű A3-as nyomtatópiacot a HP

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 15.

Bővíti A3 multifunkciós nyomtató-termékcsaládját és szolgáltatásait a HP, ezzel is új színt hozva a globálisan 55 milliárd dollár értékű A3-as nyomtatópiacra. 

A vállalat emellett nemrégiben bejelentette, hogy egy, több mint egymilliárd dolláros ügylet keretén belül megvásárolja a Samsung Electronics printerüzletágát – ez a HP történetének legnagyobb akvizícióját jelenti.

A színes üzleti nyomtatást újraértelmező eszközök költséghatékony üzemeltetést és karbantartást szavatolnak, a legmagasabb szintű biztonsági megoldásokkal, megbízható teljesítménnyel. Az új paletta – köztük három PageWide és 13 LaserJet nyomtató – összesen 54 különböző termékként vásárolható meg, olyan személyre szabható kiegészítő szolgáltatásokkal, mint a lyukasztó vagy éppen a nagykapacitású tűzőegység és dokumentumgyűjtő.

A HP PageWide Enterprise és Pro megfizethető színes nyomtatással és a kategória legjobb nyomtatási sebességével érkezik – az új készülékek energiafogyasztása pedig a lézernyomtatókénál is kedvezőbb. A HP PageWide emellett egyszerű felépítésével nyújt segítséget a karbantartási költségek csökkentésében. A nyomtatók és multifunkciós eszközök percenként 40 és 60 oldal (ppm) közötti nyomtatásra képesek, ami az úgynevezett General Office módban elérheti a percenként 80 oldalt is. A HP PageWide Pro 2017 tavaszától, a HP PageWide Enterprise készülékek pedig 2017 őszétől lesznek elérhetők.  

A HP LaserJet Managed MFP multifunkciós nyomtatók színes vagy fekete-fehér nyomtatásra, valamint percenként 22 és 60 lap közötti nyomtatási sebességre képesek. Az új LaserJet nyomtatók hosszú élettartamú alkatrészekkel, illetve gyors szervízidővel válnak elérhetővé 2017 tavaszától.

A karbantartási költségek alacsonyan tartását, illetve az esetleges szervizelési időszakok lerövidítését szolgálja a HP Smart Device Services (SDS) szolgáltatáscsomagja, amely nemcsak monitorozza, de diagnosztizálja is a printerek állapotát. A rendszer felhőalapú alkalmazásokból és helyi szenzorokból áll, képes többek közt előre jelezni egy esetleges meghibásodást, illetve segítségével elkerülhető az idő előtti alkatrész-, toner- vagy festékpatroncsere. Az SDS támogatja mind az A3 LaserJet, mind az A3 PageWide Enterprise és Pro platformokat is, illetve kompatibilis a korábbi HP-modellekkel, a FutureSmart nyomtatókkal és multifunkciós (MFP) készülékekkel is. 

A kiemelkedő adatbiztonság kulcsfontosságú szerepet játszott a HP új A3 multifunkciós készülékei tervezésekor. A HP PageWide és LaserJet Enterprise eszközök olyan biztonsági funkciókkal rendelkeznek, mint a Sure Start, a működés közbeni állandó belépésjelző és a Whitelisting – mindezek a világ legbiztonságosabb nyomtatóivá teszik ezeket a készülékeket. A HP PageWide Pro kategóriája legjobb biztonsági funkcióival érkezik, például, biztonságos rendszerbetöltést lehetővé tevő secure boot, illetve a firmware ellenőrzése.

Kulcsszavak: nyomtató, nyomtatás, HP
Vissza