Készüljön fel az irányításra az új PC NIKKOR 19mm f/4E ED tilt–shift objektívvel

Kütyü Magazin - 2016. október 21.

A Nikon a kompozíciós szabadságot új szintre emeli az első olyan FX-formátumú perspektívavezérlő (PC) objektívvel, amely két PC-forgató mechanizmust tartalmaz. Az épületek, művészeti alkotások és tájképek fotózásához ideális PC NIKKOR 19mm f/4E ED a jó térérzékű fotósok számára készült.

Képszögének, valamint egyedi döntési, eltolási és kétszintű elforgatási tulajdonságainak köszönhetően ezzel a manuális élességállítású objektívvel a fotósok mindig a tökéletes pontból fotózhatnak. A döntés és az eltolás egymástól függetlenül vagy akár egyszerre is beállítható, a nagyformátumú fényképezőgépek mozgását utánozva. A fotósok nagy mértékben befolyásolhatják az objektív fókuszsíkját, és az eltolással könnyedén készíthetnek perspektivikus torzítás nélküli képeket. Vagy a döntést használva az előtértől a háttérig mindenhol éles tájképeket készíthetnek, mégpedig a rekesz leszűkítése nélkül, ami a normál objektíveknél ilyenkor szükséges. A 19 mm-es látószög ideális nagy szerkezetek és terek fotózásához, az egyedi optikai felépítés pedig lehetővé teszi, hogy a nagy látószögű objektíveknél általános torzítás a lehető legkisebb legyen, még a kép széleinél is. 

Dirk Jasper, a Nikon Europe termékmarketing-igazgatója a következőket mondta: „Ez az FX-formátumú objektív egy már régen várt új tagja a Nikon perspektívakorrekciós NIKKOR-objektívkínálatának. A PC-objektívekkel dolgozó profik igényeire válaszul fejlesztett objektív kiváló képszöggel és kompromisszummentes minőséggel rendelkezik, a kép teljes területén.”

Főbb jellemzők

19 mm-es rendkívül nagy látószög 

A 19 mm-es látószög révén a fotósok a teljes jelenetet megörökíthetik, ráadásul többet ábrázolhatnak a struktúrából és kevesebbet az előtérből. 

Nagy precizitás: legendás NIKKOR-minőség 

A két aszférikus lencsetag nagy mértékben csökkenti a becsillogás és a többi különféle torzítás előfordulását. A három extra-alacsony szórású üvegelem minimalizálja a tengelyes színeltérést. A Nikon Nanokristály bevonata még ellenfényben történő fényképezéskor is szinte teljes mértékben megszünteti a teljes képen a szellemképeket és tükröződéseket.

Kétszintű PC-forgatás: fotózás a tökéletes pontból

A döntés és az eltolás egymástól függetlenül vagy együtt is használható. A döntés mindkét irányban akár 90°-ig kivitelezhető, míg a teljes objektív akár 90°-ban elforgatható. 

Simán működik: különleges felépítés, kivételes ergonómia

A strapabíró eltoló mechanizmus sima működést tesz lehetővé. Az objektív kompakt és kb. 885 g tömegű. Továbbá az objektívben megtalálható a Nikon fluorbevonata, amely aktívan taszítja a vizet, a port és a szennyeződéseket, a képminőség feláldozása nélkül. 

Vissza