Élessze fel kreativitását a vadonatúj, folyamatos kapcsolatban lévő D5600 fényképezőgéppel

Kütyü Magazin - 2016. november 11.

A Nikon tovább bővíti a SnapBridge-kompatibilis fényképezőgépek kínálatát a D5600-zal, amely egy inspiráló, DX-formátumú digitális fényképezőgép azok számára, akik szeretnék felfedezni a fényképezés kreatív világát.

Legyen szó akár az árnyékok játékáról, amikor a nap magasan áll, akár izgalmas szögekből rögzített videofelvételekről, az új Nikon D5600 fényképezőgép mindig erőt ad az új ötleteknek.

A legfontosabb a képminőség, és a D5600 nagyméretű, 24,2 megapixeles DX-formátumú képérzékelője élethűen rögzíti még a legapróbb részleteket is, és kivételesen tiszta és részletgazdag képeket és videókat eredményez. A 100 és 25 600 közötti ISO-tartomány, valamint az Éjszakai tájkép mód kibővített, 6400 értékű ISO-érzékenysége segítségével a gyenge és nehéz fényviszonyokkal is könnyedén megbirkózik. A Nikon SnapBridge alkalmazásával a felhasználók a képeket már a fényképezés során automatikusan szinkronizálhatják egy intelligens eszközzel, és az inspiráló eredményeket azonnal meg is oszthatják. A D5600 fényképezőgép esetén a SnapBridge azt is lehetővé teszi, hogy a csatlakoztatott intelligens eszközről távolról fényképezhessen a fényképezőgép beépített Wi-Fi funkciója segítségével. A keresővel történő fényképezéskor az átdolgozott érintéses Fn funkció intuitív alternatívát kínál a vezérlőtárcsa vagy a választógomb használata mellett: így a fotósok a nagyméretű érintőképernyő segítségével kezelhetik az automatikus érzékenység szabályozását, választhatják ki az élességpontot, vagy módosíthatnak más fontos beállításokat. A Nikon professzionális D5 és D500 fényképezőgépeitől örökölt képléptető sáv segítségével a képek gyorsan átlapozhatók visszajátszás módban. A videofelvételeket készítők (a Nikon csúcskategóriájú digitális tükörreflexes fényképezőgépeitől örökölt) új Időzített videofelvétel funkció segítségével a lassan mozgó jeleneteket egyszerűen drámai, felgyorsított sorozatokká alakíthatják. 

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere elmondta: „Az új D5600 tökéletes választás az okostelefonnal fényképezők számára, akik szeretnék továbbfejleszteni a fotózási tudásukat, és szeretnék megosztani másokkal is a kreativitásukat. A gyors reagálású, dönthető érintőképernyő és optikai kereső segítségével teljesen szabadon örökíthetik meg a világot, éppen úgy, ahogy szeretnék. A Nikon nagy teljesítményű képfeldolgozó technológiájának köszönhetően minden képet érdemes megosztani, és a SnapBridge alkalmazásnak köszönhetően ez könnyen meg is tehető.”

Főbb jellemzők

  • Nikon D-SLR képminőség: a nagyméretű, 24,2 megapixeles DX-formátumú érzékelő, a 100 és 25 600 közötti, széles ISO-tartomány, valamint az EXPEED 4 képfeldolgozó rendszer lenyűgöző és egyben hihetetlenül részletgazdag képeket készít – még gyenge fényben is. 
  • SnapBridge: a Bluetooth low energy technológiát használva teszi lehetővé a folyamatos, alacsony energiaigényű kapcsolat fenntartását a D5600 és az okostelefon vagy táblagép között. D-SLR-minőségű képeit menet közben szinkronizálhatja és oszthatja meg a Bluetooth-kapcsolat segítségével. A fényképezőgép beépített Wi-Fi funkciójával könnyedén továbbíthat videókat vagy fényképezhet távolról egy intelligens eszközzel.
  • Dönthető érintőképernyő: nagyméretű, 8,1 cm-es LCD-kijelző széles megtekintési szöggel és nagy, 1 037 000 képpontos felbontással.
  • Optikai kereső: kb. 95%-os képfedés és kb. 0,82-szeres nagyítás 
  • AF-pontosság: nem marad le semmiről a borotvaéles, közepén kilenc kereszt típusú érzékelővel rendelkező, 39 pontos automatikus élességállítási rendszernek, valamint az akár 5 kép/mp sebességű gyors sorozatfelvételnek köszönhetően.
  • Megosztásra érdemes videók: simán futó, részletgazdag, akár 50p/60p képkocka-sebességű, Full HD felbontású videókat készíthet. 
  • Utazásra kész: a váz tömege mindössze 415 g (körülbelül), a mély markolatnak köszönhetően pedig stabilan és rendkívül kényelmesen tartható kézben. 
  • Bővíthető rendszer: a gép kompatibilis a NIKKOR DX-formátumú objektívek és a Nikon vakuk széles választékával, valamint a Nikon ME-1 sztereó mikrofonjával és ME-W1 vezeték nélküli mikrofonjával is.
  • Készletek: a D5600 változatos összeállításban vásárolható meg. A rendkívül sokoldalú szett két VR zoomobjektívvel minden célra tökéletesen alkalmas, a különleges úti képektől a távoli történések megörökítéséig. Tartalmazza a D5600 fényképezőgépet, az AF-P DX NIKKOR 18-55mm VR nagy látószögű zoomobjektívet és az AF-P DX NIKKOR 70-300mm VR zoomos telefotó-objektívet. Az AF-P NIKKOR objektívek tökéletes megoldást kínálnak a videofelvételeket készítőknek, mivel ezek az objektívek gyorsan és csendesen fókuszálnak, sima felvételkészítést téve lehetővé gyakorlatilag hangtalanul.
Vissza