Két új laptopot mutatott be a Dell

Kütyü Magazin - 2020. május 15.

A Dell bemutatta a sokak által várt új XPS 15 és 17 modelleket. A vállalat újratervezte az XPS 15 laptopot, valamint bemutatta a vadonatúj XPS 17-et is, amelynek nagyobb kijelzője még több lehetőséget kínál a felhasználóknak. Az XPS termékcsalád új tagjai a szemet gyönyörködtető kialakításon és a legújabb technológiai fejlesztéseken túl hasznos funkciók sorát kínálják. Minden apró részlet hozzájárul az XPS-élményhez.

Új XPS 17: még nagyobb teljesítmény a kreatív projektekhez

10 év után, minden idők legerősebb XPS-laptopjaként visszatért a termékcsalád 17 colos tagja, az XPS 17. Az új laptopnak nem csupán a teljesítménye lenyűgöző, hanem jelenleg ez a világ legkisebb 17 colos laptopja. A négyoldalú, lényegében szegély nélküli InfinityEdge kijelzőnek köszönhetően a ma elérhető 15 colos laptopok közel felénél kisebb méretű, így az XPS 17 gyakorlatilag önálló kategóriát alkot.

 

Az XPS 17 a valaha készült legerősebb XPS laptop, amely a legújabb, 10. generációs Intel Core processzorokkal és akár NVIDIA GeForce RTX 2060 Max-Q grafikus vezérlővel is elérhető. Zseniális mérnöki megoldásokat igényel ekkora teljesítményt egy ilyen méretű laptopba sűríteni úgy, hogy a rendszer gördülékenyen működjön. A laptop egyedi hűtési megoldása megnövelt ventilátor-légáramlást biztosít, így a nagy erőforrást igénylő projektekre is tökéletes.

 

XPS 15, új köntösben

A Dell továbbfejlesztette az XPS 15 modellt is, amely így a világ legkisebb 15,6 colos nagy teljesítményű laptopja. A kompakt méret azonban nem jelent kisebb teljesítményt. Az új XPS 15 a 16:10 képarányú kijelzőnek és a felfelé irányuló hangfalaknak hála a kategóriájában páratlan audiovizuális élményt nyújt.

 

A legújabb, 10. generációs Intel Core processzorokkal és NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max-Q grafikus vezérlővel rendelkező laptop akár 25 órás akkumulátor-üzemidőt kínál. A laptoppal zökkenőmentes a képszerkesztés, valamint a 4K felbontású videók renderelése és a digitális hangszerkesztő programok használata, nem utolsó sorban pedig a szórakozásra és a sorozatnézésre is kényelmes megoldás.

 

Új modellek, új funkciók

Az XPS termékcsalád új tagjai a legújabb technológiai fejlesztéseken túl hasznos funkciók sorát kínálják.

  • Könnyű, de strapabíró: Az új XPS 15 és 17 két-két mart alumíniumdarabból készült, a repülőgépeknél használt szénszálakkal, így egyszerre könnyű, erős és tartós eszközök az útközbeni munkához. A lélegzetelállító, négyoldalú InfinityEdge kijelző mellé pedig újfajta zsanért is kaptak.
  • Lenyűgöző színhűség: Legyen szó tartalomkészítésről vagy -fogyasztásról, az XPS-rendszerek páratlan látványvilágot garantálnak. A 100 százalékos Adobe RGB és 94 százalékos DCI P3 színskála telített, ragyogó és pontos színeket eredményez, így a képernyőn a való életben látott színek kelnek életre. A választható 4K Ultra HD+ (3840 × 2400) felbontás rendkívüli pontosságot, tűéles képet és aprólékos részletességet biztosít. Az Eyesafe kijelzőtechnológiával rendelkező XPS modellek továbbá csökkentik a káros kék fény mennyiségét, miközben megőrzik az élénk színeket, amelyek a kiváló minőségű feladatok elkészítéséhez szükségesek.
  • Biztonságos együttműködés: Az új XPS-ek részét képezi a Waves MaxxAudio Pro szoftvercsomagja, amely stúdióminőségű hangoptimalizálást tesz lehetővé. A Dell eddigi legkisebb HD-webkamerája diszkréten húzódik meg a kijelző felső részén, és bármikor készen áll egy videókonferenciára vagy virtuális találkozóra. Minden hang tisztán hallható lesz a gépek felső részén elhelyezett mikrofonok visszhangmentesítő és zajcsökkentő technológiájának köszönhetően. A gyors belépés érdekében az XPS termékcsalád rendelkezik egy Windows Hello-kompatibilis, a főkapcsolóba épített ujjlenyomat-leolvasóval, így a számítógép a jelszó beírása nélkül is biztonságosan feloldható.
  • Térhatású 3D hangzás: Az XPS 15 és 17 a legelső olyan laptopok, amelyek a Waves Nx 3D hangrendszert használják, a finomhangolásukért a többszörös Grammy-díjas Jack Joseph Puig felelt. Fülhallgató viselésekor a Waves Nx követi a fej mozgását, és a megjelenített képhez viszonyítva módosítja a hangok irányát. A hangszórók használatakor az Nx fejkövetéssel garantál mozis minőségű hangzást.
  • Kreatív munkára: Az XPS 15 és az XPS 17 Creator Edition címkével ellátott modelljei a szabadidős és professzionális kreatív felhasználók, illetve tartalomkészítők számára ideálisak. Ezeket a konfigurációkat a nagy felbontású videók vágását és a grafikai tervezést felgyorsító kreatív eszközöket figyelembe véve állították össze.  

 

Fenntartható csomagolás

A Dell a tervek szerint 2030-ra a 100%-ban fenntartható csomagolásra áll át, amely újrahasznosított vagy megújuló anyagokból készül. Az új XPS termékcsalád csomagolásában már nincs se kitöltőhab, sem pedig egyszer használatos műanyag zacskó, amivel egy fontos lépést tett a vállalat e távlati cél elérése felé. Az XPS teljes csomagolása szelektív hulladékgyűjtőbe dobható, mivel óceánból származó és helyben újrahasznosított műanyagot, fenntartható anyagokat és újrahasznosított hullámpapírt tartalmaz.

Több mint két új termék

Bár az XPS-termékek teljesítménye magáért beszél, sokkal többet kínálnak puszta hardvernél. A szoftverek, a támogatás és a szolgáltatások teszik teljessé az XPS-élményt.

  • A Dell Mobile Connect zökkenőmentes együttműködést biztosít a laptop és az Android vagy iOS rendszerű okostelefonok között. A szoftver lehetővé teszi a hívások kezdeményezését, az üzenetküldést, a telefon képernyőjének tükrözését, értesítések megjelenítését, valamint fájlok áthelyezését egyetlen húzással a telefon és az XPS között. A Dell Mobile Connect ingyenesen letölthető a Microsoft Store-ból.
  • A Dell Technologies 24 órás telefonos támogatást biztosít ügyfeleinek, ezenkívül lehetővé teszi az automatizált hibaészlelést és a távoli diagnosztikát követő helyszíni szervizelést. További információk a Dell Premium Support Plus szolgáltatásokról.
Vissza