Megszűnik a Google Maps közlekedési információkat szolgáltató funkciója

Farkas Norman - 2011. július 18.

Csak nem olyan rég kóstolhattunk bele a dologba, s máris úgy fest, egy ideig nem láthatjuk a Google térképen, hogy a városon belül hol, mekkora forgalomra kell számítanunk.

A múlt hét végén közölte a Google hivatalos fórumán a keresőóriás egyik alkalmazottja a hírt, miszerint a cég úgy döntött, megszünteti a közlekedési infót szolgáltató funkciót a Maps-ben, mert az sokkal jobban is működhetne a jelenlegi állaptához képest. A jövőben valószínűleg újra elérhetővé teszik majd, ha sikerült kijavítaniuk a hibáit.

 

"barryhunter is right, we have decided that our information systems behind this feature were not as good as they could be. Therefore, we have taken this offline and are currently working to come up with a better, more accurate solution. We are always working to bring you the best Google Maps experience with updates like these!" 

Arról nincs információ, mit értenek az alatt, hogy jobb és pontosabb megoldással rukkolnak majd elő, de reményeink szerint hamarosan megtudjuk.

A fent leírtak igazából nem adnak magyarázatot arra, hogy miért állítják le hirtelen a szolgáltatást. Ilyen szintű pontatlanság jellemezné? Valami biztosan lapul a háttérben, de én - mivel nem használtam - nem rendelkezem tapasztalatokkal vele kapcsolatban (ezért inkább nem találgatok), viszont szívesen olvasnék elképzeléseket a hozzászólásaitok között.

Kulcsszavak: GoogleApps, Google
Vissza