A Google tulajdona lesz a Motorola Mobility?

Farkas Norman - 2011. augusztus 15.
A keresőóriás 12,5 milliárd dollárért vásárolja fel a Motorola  - már évek óta veszteséges - mobil részlegét.
Mivel a Motorola Mobility szekere nem ment túl jól az utóbbi években (sem), ezért már egy ideje elkezdődött a részleg eladásának híresztelése. Ma megerősítette a Google, hogy felvásárolja a vállalatot, így indítva el változások lavináját a mobilpiacon.
A Google előtt lehetőségek tárháza nyílik meg az új "szerzemény" birtoklása által, például ő maga adhatja ki a következő generációs Nexus készüléket (melyen a soron következő, legújabb Android operációs rendszer debütál) ahelyett, hogy egy független gyártóval működne együtt a projektben. Az új "felállásban" jelentős, a konkurensek viselkedését befolyásoló szabadalmak kerülnek a Google kezére, továbbá arra is lehetőséget kap, hogy maga lépjen versenybe, mint piaci szereplő.
Bár a mountain view-i vállalat állítása szerint a Motorola semmilyen mértékű pozitív megkülönböztetésben nem részesül majd az Android rendszerrel kapcsolatban (pl. forráskódhoz való hozzáférés), az események azt sugallják, hogy a Nexus 3-mat - az eddigi pletykákkal ellentétben - a Motorola logója fogja díszíteni.

A hírek szerint a vállalatok  maradéktalan egyesülése 2012 elejéig húzódhat el, mi pedig nagyon várjuk már, hogy szembesüljünk az eseményből  fakadó változásokkal, és beszámolhassunk róluk.
Kulcsszavak: Motorola, Android, Google
Vissza