Az Acer bemutatja a Liquid S1 okostelefonját

Czipperer Dia - 2013. június 3.

A Computexen mutatkozik be hivatalosan az Acer első, 5,7 hüvelykes okostelefonja, amely Liquid S1 névre hallgat.

Holnap kezdődik a Computex 2013 Taipeiban, amely sok meglepetést tartogat számunkra. Néhány dolgot azonban már előre is lehet tudni, mint például azt, hogy bemutatkozik a Liquid S1, az Acer okostelefonja.

Az 5,7 hüvelykes kijelző 1280x720 pixeles felbontással rendelkezik, amelyhez HD képminőség párosul. A telefonon Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer fut, meghajtásáról pedig egy négymagos 1,5 GHz-es processzor gondoskodik. Két kamerával rendelkezik: egy 8 megapixeles hátlapi és egy 2 megapixeles előlapi kamerával látták el. 1 GB RAM és 8GB belső memória áll a felhasználók rendelkezésére, utóbbi microSD-vel tovább bővíthető. Az akkumulátor az Acer szerint egy teljes napot is kibír. Bár az LTE kimaradt a készülékből, a Dual-SIM opció elérhető.

Az Acer számára a Liquid S1 a belépő a phablet piacra, amely egyszerre ötvözi egy táblagép hatékonyságát és egy okostelefon gazdag multimédia funkcióit.

Az Acer felhőszolgáltatásának köszönhetően (AcerCloud) a fájlokhoz és dokumentumokhoz útközben is hozzáférhetünk, vagy számítógépünkön lévő fájljainkhoz az Acer Remote Files segítségével. Van még egy Float User Interface is, melynek segítségével több feladatot végezhetünk anélkül, hogy bezárnánk egyes alkalmazásokat, mint például a kamerát, térképet, jegyzeteket stb.

A készüléken olyan funkció is található, mely fényképezés során könnyíti meg dolgunkat. A képkészítésnél elég csupán annyit mondanunk, hogy „csíz”, és már készül is a kép. Emellett azt is érzékeli, ha valaki mosolyog, így valós időben örökíti meg a különleges pillanatokat.

Bár egyelőre Magyarország még nem szerepel a forgalmazó országok között, még az Egyesült Államok sincs a palettán. A Liquid S1 első körben (2013-ban) Franciaországban, Belgiumban, Hollandiában, Ukrajnában, Oroszországban, az Egyesült Királyságban és Németországban lesz elérhető, majd később Olaszországban és Spanyolországban is bemutatkozik.

 

Forrás: Android-apps.com

Vissza