Újabb infók a Huawei Ascend P6-ról [Videó]

Farkas Norman - 2013. június 12.

Újabb hírek érkeztek a kínai gyártó június 18-án bemutatkozó okostelefonjáról, mely 6,18 milliméteres vastagságával az egyik legkarcsúbb készüléknek számít majd a kategóriában. A Huawei egy kedvcsináló videóval és néhány fotóval borzolja a rajongók kedélyeit, miközben nem hivatalos forrásokból sorra érkeznek a P6 technikai tudását és kezelőfelületét leleplező anyagok.

Már csak néhányat kell aludni a Huawei június 18-án, Londonban megrendezésre kerülő eseményéig, melyen hivatalosan bemutatkozik a pengevékony Ascend P6.

Az elmúlt hetekben több fotó jelent meg a divatmobilról, s már technikai tudásáról is érkeztek infók. Nemrég maga a gyártó is kedveskedett egy kedvcsináló videóval és egy fotóval az érdeklődőknek. A fotón a P6 alja látható, s a telefont felépítő prémium anyagok, valamint az új Emotion UI egyes elemei is jól kivehetők. A látványosra sikerült videó azt mutatja be, hogy a P6 miként jut el Pekingből – Berlinen keresztül – Londonba.

 

 

A megbízható infóiról elhíresült @evleaks is elárult pár dolgot a telefonról, s nem volt rest megosztani néhány, az új kezelőfelületet (Emotion UI) bemutató képernyőfotót sem. A legfrissebb adatok szerint a mindössze 6,18mm vékony Ascend P6 meghajtásáért egy 1,5GHz-es, négymagos processzor felel, amit 4,7 hüvelykes, 1280 y 720 pixel felbontású HD érintőképernyő egészít ki. A hátlapon egy 8 megapixeles BSI kamera csücsül, mellyel már 4 centiméterről készíthetők makró fotók. Az előlapi kamera maximum 5 megapixeles képeket képes rögzíteni, s egy ún. arcszépítő funkcióval is bír, amivel könnyen belophatja magát a telefonjukat előszeretettel tükörnek is használó hölgyek szívébe.

A kütyü fedélzetén a megújult Emotion UI-ba öltöztetett Android Jelly Bean rendszer teljesít szolgálatot. A gyártó saját készítésű kezelőfelülete valahogy így néz ki:

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: Ascend P6, Huawei
Vissza