HTC Zara – Sense 5.5 felülettel

Farkas Norman - 2013. augusztus 22.

Megjelent egy sajtófotó a HTC 4,5 hüvelykes qHD kijelzővel és kétmagos Snapdragon S4 Plus processzorral szerelt jövevényéről, mely a Zara fantázianevet kapta. A One stíluselemeit magán viselő középkategóriás készülék érdekessége, hogy fedélzetén az Android 4.3 Jelly Bean rendszer a vadonatúj Sense 5.5 kezelőfelülettel karöltve teljesít szolgálatot.

Valószínűleg a One Max-szal egy időben, október folyamán hullik le a lepel a HTC középmezőnybe szánt, műanyag burkolatú újdonságáról, melyet Zara néven említenek a pletykák. Az @Evleaks jóvoltából már egy sajtófotón is megcsodálhatjuk a jövevényt, ráadásul részleges specifikációja sem rejtély többé. A fotón látható „@urbanstrata” vízjel egyébként egy „kedves” célzás Jeff Gordon, a HTC kommunikációs vezetőjének Twitter fiókjára, aki korábban hamisnak nyilvánított egy a HTC One Maxról kiszivárgott képet, azonban a Zara külsejét idő előtt leleplező fotóra csak annyit reagált az EVleaks irányában, hogy „a HTC nem kommentálja a pletykákat és a spekulációkat.”

Ha hihetünk a nem hivatalos infóknak, a Zara előlapján egy 4,5 hüvelykes, 960 x 540 pixel felbontású Super LCD2 érintőképernyő terül el, hátlapján pedig egy 8 megapixeles, LED villanóval segített kamera csücsül. Működéséért egy kétmagos, 1,2GHz-es Snapdragon S4 Plus (MSM8930) processzor felel, melyet 1GB RAM, 8GB belső tárhely, microSD kártyafoglalat és 2100mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. A fémes benyomást keltő, ám műanyagból készült házzal ellátott telefonról egyértelműen a One stíluselemei köszönnek vissza, talán a sztereó előlapi hangszórópár és a gyártó logójával elválasztott kapacitív vezérlőgombok jelenléte a legszembetűnőbb hasonlóság.

 

 

Ami igazán érdekes a Zarával kapcsolatban, hogy az Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszerrel, illetve a Sense kezelőfelület 5.5-ös verziójával a fedélzetén kezdi meg hódítását. Csak annyi a bibi, hogy egyelőre nincs infó arról, milyen szoftveres újdonságok kapnak helyet a Sense 5.5-ben.

A HTC Zara várhatóan az utolsó negyedévben landol a piacon, indulóára pedig alacsonyabb lesz, mint a HTC One Minié.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza