Dual-boot mobil lesz az új GeeksPhone

Farkas Norman - 2014. január 30.

A spanyol gyártó új okostelefonja, a GeeksPhone Revolution bekapcsoláskor két operációs rendszert – az Androidot és a Firefox OS-t – is felkínál leendő felhasználói számára, tehát a dual-boot mobilok tábort gazdagítja majd.

Friss infók érkeztek a GeeksPhone új mobiljáról, amely a Revolution nevet viseli. A készülékről eddig nem lehetett tudni, hogy mely operációs rendszer köré épül, most pedig kiderült, hogy nem egy, hanem rögtön kettő OS is felkerül a fedélzetére, azaz dual-boot eszköz lesz.

A Revoultion bekapcsoláskor megkérdezi, hogy az Android vagy a Firefox OS betöltését kezdje meg, tehát akár felváltva is használható a Google és a Mozilla rendszerével – igazi kettő az egyben megoldás.

Ami a készülék hardverét illeti, a középkategóriát gazdagítja: meghajtásáról egy kétmagos, 1,6GHz-es Intel Atom processzor gondoskodik, amit 1GB RAM és 8GB tárhely egészít ki. A megjelenítő egy 4,7 hüvelykes, 960 x 540 pixel (qHD) felbontású érintőkijelzőben manifesztálódik, aminek képélessége ugyan elmarad egy kicsit a HD panelekétől, mégis bőven elegendő ebben a kategóriában.

 

[Forrás: Engadget]

Vissza