Felturbózta a Redmi 2-t a Xiaomi

Farkas Norman - 2015. január 27.

A kínai gyártó úgy döntött, inkább 2GB RAM-mal és 16GB tárhellyel árulja belépőszintre pozícionált készülékét, a Redmi 2-t. Persze rögtön felmerül a kérdés, mi lesz azzal, aki már megvette 1GB RAM-mal 8GB memóriával a telefont, illetve mekkora felárral jár az egyébként jelentős ráncfelvarrás.

Már egy ideje kapható a Xiaomi filléres újdonsága, a cirka 110 dollárba kerülő Redmi 2, amely fiatalos megjelenésével az iPhone 5C színeit és stílusát idézi, hardver fronton viszont nem mutat komolyabb előrelépést elődjéhez, a Redmi 1S-hez képest. Tudás tekintetében főként dual-LTE támogatásával próbált domborítani az újdonság, de most változott a helyzet.

A TENAA (a kínai hírközlési hatóság szerve) tegnap ugyanis jóváhagyta a felturbózott Redmi 2-t, ami hamarosan felváltja néhány hete kapható, kevesebb tárhellyel ellátott testvérét.

A megújult Redmi 2 2GB RAM-mal és 16GB tárhellyel büszkélkedhet, így kétségtelenül megfelel napjaink elvárásainak, szemben az első, 1GB RAM-mal és 8GB tárhellyel megáldott verzióval.

 

 

Egyelőre rejtély, hogy pontosan mikor kerül fel az üzletek polcaira a frissített modell. Azt sem tudni még, hogy milyen lehetőséget kínál majd a gyártó azoknak a felhasználóknak, akik vásároltak a 8GB-os kiadásból, és azt a fejlettebb Redmi 2-re szeretnék cseréltetni. A díjmentes csere lenne az ideális megoldás, de könnyen lehet, hogy a ráncfelvarrás némi felárban is megmutatkozik majd, és ez a lehetőség kiesik a kalapból.


 

[Forrás: GSM Arena]

 

Kulcsszavak: Redmi 2, Xiaomi
Vissza