Infók és képek érkeztek a Lenovo Vibe Max, X3, S1, P1 és P1 Pro mobilokról

Farkas Norman - 2015. február 23.

A kínai gyártó hat új okostelefont visz az idei Mobile World Congressre. Hála az ügyes szivárogtatóknak, máris felbukkantak az első sajtófotók a közép- és felsőkategóriát célzó jövevényekről, sőt részleges tudáslistájuk is napvilágot látott.

Kiszivárgott adatok és fotók szerint a Lenovo nem kevesebb, mint hat új okostelefonnal készül az idei Mobile World Congressre, ami március másodikán kezdődik Barcelonában. A kínai óriás közép- és felsőkategóriába szánt modellekkel is bővíti Vibe sorozatát, lássuk, milyen lesz a felhozatal!

 

Vibe S1

 

Kezdjük a fiatalok tömegei számára megalkotott Vibe S1-gyel, amely több élénk színben pompázó hátlappal is elérhető lesz – többek között pink, világoskék és lila kiadásban is hozzá lehet majd jutni. A készülék tudásáról egyelőre nem sokat lehet tudni, de a források szerint nagy felbontású előlapi kamerát tudhat magáénak, így ideális választás lehet a szelfik szerelmeseinek.

Vibe S1

 

Máris ugorhatunk a Vibe 3X-ra, amely a várakozások szerint 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) kijelzővel és előlapi sztereó hangszórókkal hódít majd. Utóbbiakból a Lenovo saját fejlesztésű HiFi 3.0 szoftvere hozza majd ki a legtöbbet. A felsőbb árszegmensbe pozícionált mobil fém kerettel és ízléses hátlappal érkezik, amin a LED vakuval segített, állítólag 20,7 megapixeles kamera mellett egy ujjlenyomat-olvasó is várja a felhasználókat.

 

Vibe X3

Vibe X3

 

A Lenovo Vibe P1 esetén az üzemidőre helyezték a legnagyobb hangsúlyt a mérnökök. A 64 bites nyolcmagos MediaTek processzorral és 2GB RAM-mal megáldott telefon hátlapja alatt egy 4000mAh kapacitású telep teljesít szolgálatot, amit viszonylag gyorsan megetethetünk a támogatott gyorstöltés jóvoltából. A képek alapján fém kerettel bíró mobilban állítólag van 4G LTE modem, fedélzetén pedig az Android 5.0 Lollipop rendszer fut. A Vibe P1 kapcsán felmerült az is, hogy a nano kerámia bevonattal van ellátva a burkolata, ami remekül hangzik, de egyelőre nem világos, valóban így van-e és ha igen, ez milyen előnyökkel jár.

 

Vibe P1

 

A gyártó az üzemidőre különösen érzékeny felhasználók számára fejlesztette ki a Vibe P1 Pro modellt, amelyben egy igen combos, 5000mAh kapacitású akkumulátor figyel. Az ujjelnyomat-olvasóval is ellátott jövevény várhatóan 5,5 hüvelykes kijelzővel kerül majd piacra.

 

Vibe P1 Pro

 

Az ötödik újdonság a Vibe Shot nevet viseli. A készülékről annyit lehet tudni, hogy 16 megapixeles BSI kamerával és 5 hüvelykes Full HD kijelzővel rendelkezik, gyors működését pedig egy 64 bites Snapdragon 615 processzor biztosítja, ami mellé 3GB RAM és 32GB bővíthető tárhely került.

 

Vibe Shot

 

A Vibe Max, ahogy neve is utal rá, a sorozat legnagyobb tagja. A 6 hüvelykes QHD (2560 x 1440 pixel) felbontású kijelzővel 4000mAh-s akkumulátorral, ujjlenyomat-olvasóval és NFC támogatással is felszerelt készülék a phabletek kategóriájában indul majd csatába a felhasználók kegyeiért, s a Lenovo okostelefonok közül elsőként egy kapacitív tollat (AnyPennek hívja a cég) is kínál a könnyebb használat érdekében.

 

Elöljáróban ennyi infó került felszínre a Lenovo üdvöskéiről, de már csak egy hetet kell várnunk, s minden részletre fény derül velük kapcsolatban.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza