Bemutató videón az autókba szánt QNX rendszer

Farkas Norman - 2015. április 2.

Megjelent egy videó, ami által közelebbről megismerhetjük az autókba szánt QNX rendszer fontosabb funkcióit. A BlackBerry kezében lévő platform egyre elterjedtebb a piacon, amit stabil és gyors működésének, illetve sokoldalúságának köszönhet.

Az idei Consumer Electronics Show (CES) során kiderült, hogy a 2010 óta a BlackBerry zászlaja alatt működő QNX platform igen népszerű az autógyártók körében, s a piacon több mint 50 százalékos részesedéssel bír. A QNX-re alapul a BlackBerry friss mobil operációs rendszere, a BlackBerry 10 OS is, ám úgy tűnik, hogy az okostelefonok frontján még némi időbe telik a felhasználók megnyerése, hiszen a többség már lehorgonyzott az olyan népszerű platformokon, mint az iOS vagy az Android.

Visszatérve a több mint 40 autógyártó (pl. Audi, Ford, BMW, Chrysler, Honda, Jaguar, Porsche, Toyota, Volkswagen) bizalmát élvező QNX-re, egy roppant stabil és gyors, ugyanakkor számos funkciót kínáló rendszerről van szó. Hogy ez valóban így van, azt Sheridan Ethier, a cég fejlesztési vezetője igyekszik bizonyítani az alábbi videóban, amiben a QNX referenciajárműve, illetve maga a platform a főszereplő.

 

 

Sheridan bemutatja a felvételen a QNX multimédiás képességeit, a HTML5 keretrendszert és az új alkalmazások telepítésének lehetőségét is, amivel kedvünkre szélesíthetjük az autóba integrált rendszer funkcionalitását. A videón jól megfigyelhető a QNX gyors és akadásmentes működése is, amihez barátságos, jól átlátható kezelőfelület tartozik.









 

[Forrás: YouTube]

Vissza