Kézben a BlackBerry PRIV

Farkas Norman - 2015. október 9.

Friss élőképeken bukkant fel a BlackBerry androidos újdonsága, amely meglepően jól simul a kézbe és karcsúbb, mint a Samsung Galaxy Note5.

Egy szerencsés Reddit felhasználó posztolta az alábbi képeket, amiken a BlackBerry első androidos telefonja, a kicsúsztatható kialakítással megáldott PRIV látható.

A fotók alapján meglepően barátságosak a készülék méretei, vastagsága egyébként biztosan kisebb, mint a 7,6 milliméteres Galaxy Note5 phableté. Ami a készülék súlyát illeti, nehezebb, mint az említett Samsung modellé, ami mellesleg 171 grammot nyom a mérlegen.

A BlackBerry PRIV alapvetően nem egy apróság, oldalra lehajló kijelzője a pletykák szerint 5,4 hüvelyk átmérőjű. Szerencsére a nagy mérethez korrekt, QHD felbontás és 2.5D (hajlított) üveg társul.

 

 

A képeken szereplő felhasználó szerint (akit amúgy nagyon irigyelhetünk) a készülék súlypontját nem befolyásolja negatívan, ha kicsúsztatjuk, minden helyzetben kényelmes használni, akár a fizikai billentyűzetén pötyögünk, akár a kijelzőjét tapicskoljuk. Érdekesség, hogy összecsukott állapotban használható a virtuális billentyűzet, tehát a BlackBerry abszolút nem erőlteti az alul megbújó fizikai gombsor használatát –ami egyébként szintén érintésérzékeny egy bizonyos mértékben, ahogy a Passport gombjai is.

Reddites emberünk elmondása szerint a telefon sötét hátlapján virító 18 megapixeles kamera némileg lassabban fókuszál a Galaxy Note5 kamerájánál. A Snapdragon 808 processzorral meghajtott szoftver cirka olyan gyors, mint a Nexus 5 Marshmallow rendszerrel a fedélzetén. Bár a készülék rendelkezik a Google Play Szolgáltatások támogatásával, nem tudni, mennyire mélyen testreszabható.

Reméljük, a BlackBerry hamarosan minden részletet elárul a készülékről ,hogy hivatalos források révén ismerkedhessünk  vele.


 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza