Kiszivárgott az iPhone 8 legfontosabb újítása

Czipperer Dia - 2017. július 25.

Az Apple szokásához híven, valószínűleg idén is szeptemberben fogja bemutatni legújabb csúcsmobilját, az iPhone 8-at. Bár a mobilról többnyire még csak pletykákat hallhattunk, az egyik legfontosabb újítást, egy, a héten bemutatott iPhone 8 tok árulta el, tudtuk meg a PhoneBoxtól.

Idén lesz 10 éves az első mai értelemben okostelefonnak vett készülék, az Apple iPhone, ennek fényében, mint arra számítani lehetett, óriási lépésre készül az Apple. A gyártó próbálja a legnagyobb homályban tartani a készülék specifikációját, több dolgot is tudhatunk róla.

A legnagyobb újítást, az iPhone ujjlenyomat olvasó Touch ID újragondolása tartogatja. Mivel a készülék előlapjáról eltűntették a nyomógombok, ezért a kezdeti pletykák arról árulkodtak, hogy a hátlapba fogják integrálni az ujjlenyomat olvasót, mint azt a legtöbb márka teszi az okostelefonjainál.

Azonban a napokban az egyik legnagyobb távol-keleti tartozékgyártó piacra dobta és már elérhetővé tette az új iPhone 8 tokjait, amik pontos illeszkedésére teljes garanciát vállal. Ezeken pedig nem található a már előzetesen beharangozott hátlap kivágás. Ez arra a tényre enged következtetni, hogy az Apple-nek, a már szabadalmaztatott technológiájuk felhasználásával sikerült idén az érintőbe integrálni az ujjlenyomat-olvasót. Tehát az iPhone 8 esetében az egész előlap képes lesz érzékelni az ujjlenyomatunkat, amire még egyik másik márka esetében sem volt példa.

Továbbá biztos újdonságának számít az eddigi legjobb OLED technológiás kijelző, amit iPhone-ba szereltek, és, hogy ez az eddigi legnagyobb képernyő / előlap aránnyal rendelkezik majd. Ennek fényében szinte nem is lesz a telefon első oldalán kihasználatlan felület, ezzel egy időben, az iPhone-ok védjegyének számító alsó Home-gomb is eltűnik.

A készülék mérete az előző iPhone 7-hez képest minimálisan fog csak nőni. A kijelző mérete azonban az eddigi legnagyobb iPhone-ét is meghaladó 5,7 hüvelyk lesz.

iPhone 8 - 143.59 x 70.94 x 7.57 mm

iPhone 7 - 138.3 x 67.1 x 7.1 mm

iPhone 7 Plus - 158.2 x 77.9 x 7.3 mm

 

Kulcsszavak: iPhone 8, pletyka, Apple
Vissza