A Google Maps Navigáció mától hazánkban is elérhető

Farkas Norman - 2011. augusztus 11.

Az keresőóriás ma reggel aktiválta az Android operációs rendszert futtató készülékek számára elérhető navigációs megoldást, mely amellett, hogy ingyenes, hangutasítással, forgalomfigyelővel és további hasznos funkciókkal is szolgál.

Az Android rendszerű mobilok tulajdonosainak semmi mást nem kell tenniük, csak megnyitni a telefonjuk menüjében már megtalálható Navigációt, s máris szembe találják magukat a szoftverrel. Az alkalmazás magyar nyelvű és természetesen a hangutasításokat is anyanyelvünkön kapjuk. Mellékeltem néhány pillanatképet, amelyek kicsit megtévesztőek: mivel az én készülékemen angol nyelvű Android fut, ezért a Google Navigációja is e nyelven kommunikál velem. 

Elöljáróban elmondhatom, hogy nagyon letisztult a program felülete, és igényünk szerint fel-le pakolgathatjuk a különböző rétegeket, ezáltal tényleg csak azt látjuk a térképen, amit szeretnénk és ami fontos számunkra. Nem elhanyagolandó funkció az útvonalinfó, melynek köszönhetően az adott útszakaszokon lévő dugókról kapunk információt (15 percenként frissül, így viszonylag elég megbízható).

Szívesen olvassuk az alkalmazás használatáról szerzett tapasztalataidat a hozzászólások között!

Vissza