Nokia jövevények Symbian Belle rendszerrel

Farkas Norman - 2011. augusztus 24.

Ma lehullt a lepel a Symbian Belle frissítésről, pontosabban véget ért a megjelenéséig tartó visszaszámlálás. A kitartó várakozás eredményeként 3 új modell – a Nokia 700, 701 és 600 - is leleplezésre került, melyek már Belle-lel a fedélzetükön kerülnek piacra.

Úgy tűnik, a Nokia nagyon szereti alkalmazni a visszaszámlálást az egyes termékeinél. Nincs is ezzel semmi gond, sőt nagyon jó módja ez egy termék felvezetésének. Talán még emlékszel, hogy korábban a Nokia N9 kapcsán, a napokban pedig a Symbian Belle frissítés apropójából indult el a számláló. Utóbbi esetben ma járt le az idő, és a vártnál lényegesen több dologra derült fény. Lássuk, mely 3 mobillal örvendezteti meg a finn gyártó a Symbian rajongókat!

Nokia 700 – a legkisebb

A piac legkisebb méretű okostelefonjaként emlegetik (110 x 50 x 9,7mm), súlya sem vészes, mindössze 97 gramm. 3,2 hüvelykes ClearBlack AMOLED érintőképernyővel rendelkezik, 5 megapixeles EDOF kamerája képes 720p HD minőségű felvételek rögzítésére. A kifogástalan sebességről 1GHz-es processzora gondoskodik, microSDHC foglalatának köszönhetően bővíthetjük 2GB belső tárhelyét. A készülék támogatja a Bluetooth, GPS, WLAN, NFC és HSPA technológiákat, 1080mAh teljesítményű akkumulátora pedig akár 4,7 órányi beszélgetést tesz lehetővé 3G hálózaton. GSM hálózaton ez utóbbi időtartam elérheti a 7,2 órát.

A Nokia 700 szeptember végén kerül forgalomba szürke, korall vörös, bíbor, páva kék és ezüst-fehér színekben, ára bruttó 92 000 Ft körül alakul.

Nokia 701 – ultrafényes kijelzővel

A Nokia 700-nál kicsit izmosabb specifikációval rendelkező 701 Gorilla Glass üveggel fedett,3,5” átmérőjű, 360 x 640 pixel felbontású CBD IPS érintőkijelzővel büszkélkedhet, emellett rendelkezik egy LED vakuval segített, 720p HD anyagok készítésére alkalmas, 8MP-es EDOF kamerával, HSPA, WLAN, Bluetooth és NFC támogatással, beépített GPS modullal és digitális iránytűvel is. 8GB-os belső tárhelye és 1300mAh teljesítményű akkumulátora is előrelépésnek számít a Nokia 700-hoz képest, de 1GHz-es processzora már kevésbé. Hála az energiatakarékos kijelzőnek, 2G hálózaton akár 17, 3G esetén pedig maximum 8,8 órányi beszélgetést bír egy szuflával.

A Nokia 701 várhatóan bruttó 99 000 Ft körüli áron lesz kapható szeptember végén. A Symbian Belle mobil fehér, ezüst, szürke, fémes szürke és ametiszt (lila) színben is rendelkezésre áll majd.

Nokia 600 – a leghangosabb

A 3,2 hüvelykes, 360 x 640 pixel felbontású kapacitív érintőképernyővel szerelt Nokia 600 igazi erőssége, hogy kapott FM adót, illetve a megfelelő erősségű integrált antennájának köszönhetően akár headset csatlakoztatása nélkül is hallgatható vele az FM rádió. A Nokia 600 elképesztő kihangosítja mellé kapott egy LED villanóval segített, 5 megapixeles EDOF kamerát, mely 720p minőségű HD videók felvételére is képes. Testvéreihez hasonlóan, benne is egy 1GHz-es processzor teljesít majd szolgálatot, belső memóriája pedig 2GB. A 600-ból nem hiányzik az NFC, Bluetooth, GPS, WLAN és HSPA támogatása sem, akkumulátora 1200mAh teljesítménnyel bír, mely 2G esetén maximum 15, 3G hálózaton pedig legfeljebb 6,5 órányi beszélgetést tesz lehetővé.

Rossz hír, hogy hivatalosan sosem kerül forgalmazásra hazánkban a kütyü. A kijelölt országokban lime zöld, fekete, rózsaszín, fehér árnyalatokban kerül szeptember második felében az üzletek polcaira. A 600 ára 180 euró körül mozog majd, ami egy ilyen képességű mobilért nem mondható soknak.

 

Forrás: Nokia

Vissza