Nokia Lumia 610 – Május végétől hazánkban is

Farkas Norman - 2012. május 16.

A finn gyártó alacsony árfekvésű, Windows Phone Refresh alapú mobilja a hó végén landol a hazai üzletek pocain. A fiatalosságot sugalló okostelefon először fehér, ciánkék és fekete színben lesz elérhető, később pedig fukszia árnyalatban is megvásárolhatjuk.

A Lumia 610 a Nokia Windows Phone platform köré épített telefonjainak eddigi legkisebb tagja. Emiatt azonban egy cseppet sem kell szégyenkeznie, hiszen 800MHz-es processzora, 256MB RAM-ja és 8GB méretű – SkyDrive online tárhellyel bővíthető – belső memóriája bőven elegendő a WP Refresh zökkenőmentes futtatásához. A 119,24 x 62,18 x 11,95 milliméteres, 131,5 grammos kütyü a fentiek mellett 1300mAh kapacitású akkut, 3,7 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású érintőképernyőt, 5 megapixeles kamerát és HSDPA adatátviteli képességet is kapott, tehát abszolút megfelel a kor elvárásainak.

A mobiltelefon olyan szoftveres, díjmentesen rendelkezésre álló ínyencségeket tartogat a gyártó jóvoltából, mint a határtalan zenehallgatást biztosító Mix Radio, vagy a rohamos fejődésben lévő Nokia Drive navigáció.

Ahogy fentebb említettem, a legolcsóbb Windows Phone alapú modellként ismert Lumia 610 május végén érkezik hazánkba és az ifjúság örömére rögtön három színben (fekete, fehér, ciánkék) is kapható lesz. A mobil várható árát nem fedte fel a Nokia, ám a brit Clove kínálatában 180 angol fontért már előrendelhető, s ebből arra következtetünk, hogy hazánkban cirka 65-70 ezer forintot kérnek majd el érte.

 

Vissza