Pendrive méretű androidos miniszámítógép 74 dollárért

Farkas Norman - 2012. május 18.

Kínában bukkant fel az Allwinner A10 processzorral szerelt, Android 4.0 Ice Cream Sandwich rendszert futtató, rendkívül apró miniszámítógép, mely meglepően nagy tudással és hihetetlenül alacsony árral rendelkezik.

A pendrive-ra emlékeztető kütyü borzasztóan izgalmas, normál méretű USB csatlakozójára könnyedén csatlakoztathatunk beviteli eszközöket (egeret, vagy billentyűzetet), de rendelkezik WLAN (b/g/n) modullal, microUSB porttal, HDMI kimenettel és microSD kártyahellyel is. A miniszámítógép képes microSD-ről bootolni, s az Android 4.0 ICS rendszer mellett az ARM kompatibilis Linux verziókat is képes futtatni.

Az apró (88 x 35 x 12 milliméter) készülékházban olyan hardverelemek kaptak helyet, mint az 1,5GHz-es, Allwinner A10 ARM Cortex-A8 alapú processzor, vagy a Mali 400 grafikus gyorsító, 512MB RAM és 4GB belső tárhely, tehát a teljesítménnyel nem lesznek gondok (azt hiszem esetében nagyon találó a „Kicsi a bors, de erős” közmondás).

A beviteli eszközökkel „párosított” készülék közvetlenül a tévénk HDMI portjára köthető, így gyorsan, olcsón és egyszerűen tehetünk szert egy nagyképernyős, Android 4.0 alapú számítógépre.

A szerkezet 74 dollárba kerül, tehát igazán nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak, aki be szeretne rá ruházni.

Neked tetszik az androidos minigép?

 

[Forrás: Ars Technica]

Vissza