Frissítést kapott a Nokia N9

Farkas Norman - 2012. július 4.

A Nokia MeeGo rendszerű prémium okostelefonja, az N9 új frissítést kapott. A PR1.3 jelű szoftver a hibajavítások mellett új szolgáltatásokkal is kecsegtet.

A finn gyártó sokak fejében már süllyedő hajó képében jelenik meg, de a problémák ellenére nem feledkezett meg az egyetlen MeeGo alapú okostelefonjáról, az N9-ről, s elérhetővé tette számára a következő frissítést.

A PR1.3 nevű, v40.2012.21-3.001.19 számú szoftver mérete cirka 203MB, ennek megfelelően rengeteg újdonság található benne. Többek között NFC hibajavítás, új kodekekkel támogatott videolejátszás, gyorsabb kamera, megnövelt hangerő, Facebook és Twitter integráció, valamint továbbfejlesztett e-mail kliens is helyet kapott a pakkban.

Mivel egy igen méretes OTA frissítésről van szó, ezért ajánlott WiFi útján letölteni a készülékre. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor lesz elérhető az update az egyes régiókban, de már kezdetét vette a terjesztés, így rövid időn belül hazánkba is elér.

Állítólag a Nokia továbbra sem készül támogatás nélkül hagyni  a platformot, s máris a következő, PR1.4 update-en dolgozik.

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza