Motorola Defy Pro: strapabíró droid QWERTY gombsorral

Farkas Norman - 2012. július 9.

A Motorola bemutatta a Defy sorozat első QWERTY billentyűzettel szerelt tagját. A Defy Pro nevű újdonság a családhoz hűen víz- és porálló, ám meglepő módon az Android 2.3 Gingerbread rendszert futtatja.

Eddig az összes Defy modell (Defy, Defy+, Defy Mini) a klasszikus érintőképernyős kialakítással rendelkezett, s a Motorola most úgy döntött, hogy azokat a júzereket is ki szeretné szolgálni, akik egy QWERTY-s strapatelefonra vágynak.

A gyártó az Atrix HD után leleplezte új középkategóriás üdvöskéjét, a Defy Prót. Az Android 2.3 Gingerbread rendszer köré épülő, teljes fizikai QWERTY gombsorral szerelt kütyü ugyan nem a legnagyobb tudású modell a kategóriájában, strapabíró mivolta mégis érdekessé teszi.

A Gorilla Glass üveggel védett, 2,7 hüvelykes, ismeretlen felbontású (valószínűleg QVGA vagy HVGA) érintőképernyőt, WLAN, Bluetooth és GPS modult, DLNA támogatást, 5 megapixeles kamerát, 2GB háttértárat, valamint előtelepített QuickOffice és MotoPrint szoftvereket felvonultató Defy Pro tudását tekintve nem igazán emelkedik ki a mezőnyből.

A készülék erőssége a víz- és porálló tulajdonság mellett, hogy Outdoor View (időjárás-előrejelzés), Hiking View (túraútvonal-információk) és Workout View (stopper, kalóriaszámláló, stb.) szolgáltatásokat is kínál, tehát a gyártó igyekezett egy olyan mobillal előrukkolni, mely maximálisan ki tudja elégíteni a szabadba vágyó felhasználókat.

A Defy Pro július 15-én landol Brazíliában. A mobil várható ára egyelőre ismeretlen és arról sem tudni még, hogy mely országokban kerülhet forgalomba a későbbiekben. A készülék visszafogott felszereltségét és lassan porosodó Android rendszerét szem előtt tartva feltételezhetjük, hogy nem kerül majd túl sokba.

 

 

[Forrás: Unwired View]

 

Kulcsszavak: Motorola
Vissza