Jövőre az Oppo is készít WP8 mobilt

Kütyü Magazin - 2012. július 25.

Több neves készülékgyártó készül Windows Phone 8 alapú készülékekkel, s míg egyesek már idén, mások csak jövőre rukkolnak elő megoldásaikkal. Úgy tűnik, hogy a kínai Oppo érdeklődését is felkeltette a Microsoft megújult mobil platformja, ugyanis a friss hírek szerint 2013-ban ő is be kíván szállni a "WP8 buliba".

A Microsoft rengeteg partnert (például Nokia, a HTC, a Samsung, a Huawei, az Acer, a ZTE és a Lenovo) menynyert magának a Windows Phone 8 köré épülő telefonok gyártásához, s ezen vállalatok köre érdeklődés függvényében tovább bővülhet a jövőben.

A WPDang információi szerint az Android 4.0 ICS operációs rendszert futtató, szupervékony okostelefonjáról (Finder) híressé vált Oppo lehet a következő cég, mely csatlakozik a fenti készülékgyártók sorába, s máris kreáltak egy mockupot (lent) a gyártó első WP8 Apollót futtató modelljéről.

Mi, felhasználók természetesen örömmel halljuk a hírt, hogy egyre több gyártó áll majd elő WP8 mobilokkal, s kíváncsian várjuk, hogy a Microsoft platformja fel tudja-e venni a versenyt a Google és az Apple rendszereivel. Egy biztos: igen izgalmasnak idők elé néz a mobilpiac.

 

 

 

[Forrás: Into Mobile]

Vissza