Szeptember 3-án belép Európába a Nexus 7

Farkas Norman - 2012. augusztus 27.

Egy hét múlva több európai országban is megjelenik a négymagos processzorral hajtott Google Nexus 7 táblagép 16GB-os verziója. Az ASUS által gyártott masina ára 250 euró körül alakul.

Ahogy várható volt, szeptember 3-án megérkezik kontinensünkre a Google Nexus 7 tablet, azaz az Android 4.1 Jelly Bean rendszer referenciamodellje. A 7 hüvelykes megjelenítővel szerelt kütyü csak 16GB-os változatban lesz kapható Európában, a 8GB-os verzió hiánya viszont megbocsátható, hiszen egy multimédiára kihegyezett eszközről beszélünk, melynek memóriája nem bővíthető.

Spanyolországban és Németországban 250 eurót kell majd kcisengetni a táblagépért, Franciaországban pedig 237 euróért is hozzájuthatnak a Darty áruházban vásárló felhasználók.

A Nexus 7 kiemelt fontossággal bír a Google számára, hiszen mint az Apple-lel folyó pereskedés során kiderült, a Samsung tavaly csak lódított, s még kétmillió táblagépet sem adott el, az Amazon tabletei pedig az Android rendszer használata ellenére nélkülözik a Google szolgáltatásait, így nem hoznak bevételt a keresőóriásnak.

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza