Bemutatkozott az iPad mini

Farkas Norman - 2012. október 24.

A várakozásoknak megfelelően lehullott a lepel az iPad miniről az Apple tegnapi sajtóeseményén. A 7,9 hüvelykes érintőképernyővel szerelt táblagép november 2-án érkezik meg a magyar piacra, ára bruttó 99 990-ról indul.

Az Apple tegnap több új terméket is bemutatott a San José-i California Theatre-ben tartott sajtóeseményén. A 13,3 colos retina képernyővel ellátott MacBook pro, az új Mac mini és iMac mellett a negyedig generációs iPad, illetve a várva várt iPad mini is lelepleződött.

A korábbi pletykák és kiszivárgott információk zöme hitelesnek bizonyult, ugyanis az iPad mini "személyében" egy 7,9 hüvelykes és 1024 x 768 pixel felbontású, azaz 163ppi-s érintőképernyővel szerelt Apple tabletet köszönthetünk. A 200 x 134,7 x 7,2 milliméteres készülék WiFi only verziója 308, LTE modemmel szerelt változata pedig 312 grammot nyom a mérlegen. Bizony, a tablet elérhető lesz mobilnetezésre alkalmas, nano-SIM foglalattal ellátott kiszerelésben is, mely a WiFi (802.11a/b/g/n, 2,4 és 5.0GHz) és Bluetooth (4.0) modulokon felül egy a-GPS, egy GSM, egy UMTS és egy LTE chipet is tartalmaz.

A táblagép tetején a bekapcsoló gomb, az új Lightning csatlakozó és a 3,5mm-es audio kimenet figyel, jobb oldalán a némító gomb és a hangerőszabályzó gombok   kaptak helyet - előbbi a képernyőforgatás ki/bekapcsolására is szolgál. Alul a hangszórók nyílásait figyelhetjük meg. Az Apple egy új, az iPad mini méreteire szabott Smart Covert is bemutatott, így legkisebb tabletjüknek sem kell nélkülöznie ezt a praktikus kiegészítőt.

Az iOS 6-tal érkező iPad mini meghajtásáért egy Apple A5 chipset felel, melyben egy kétmagos processzor teljesít szolgálatot. A belső tárhely mérete változattól függően 16, 32 vagy 64GB. A gép 16,3Wh kapacitású akkumulátorának köszönhetően akár 10 órányi videó lejátszás, vagy ugyanennyi WiFi-n történő internetezés érhető el egyetlen feltöltéssel. Folyamatos mobilnetezés esetén az üzemidő 9 órára tehető. Ami a képalkotási képességeket illeti, az újdonságot egy 1,2 megapixeles FaceTime HD előlapi kamerával és egy 5 megapixeles, autofókuszos iSight hátlapi kamerával szerelték fel. Utóbbi egy f/2.4 fényerejű optikával és BSI szenzorral felvértezett darab, mely akár 1080p (Full HD) minőségben is képes videókat rögzíteni.

A WiFi only iPad mini november 2-án válik elérhetővé Magyarországon, fekete és fehér színben, 16, 32, vagy 64GB belső tárhellyel lehet majd megvásárolni. Az LTE modemmel szerelt verziók két héttel később érkeznek. A legkisebb, azaz a 16GB-os WiFi olny iPad mini ára 99 990 forint körül alakul. A rajongók már október 26-tól előrendelhetik vágyuk tárgyát.

További információkat a gyártó oldalán találsz a termékről.

 

Vissza