Lumia 920 - Strapamobilként is árulhatnák [Videó]

Farkas Norman - 2012. november 26.

Dobálták, kalapácsként használták, késsel vagdosták, de a Lumia 920 kitartóan ellenállt a durva fizikai behatásoknak. Persze csak egy darabig, mert amikor teljes erővel egy betontömbhöz vágták, megadta magát. Mindent összevetve, a Nokia felső kategóriás üdvöskéjét olyan jól összerakták, hogy simán helytáll a srapamobilokat is "megizzasztó" szituációkban.

Jó hírünk van a mobilos töréstesztek rajongóinak, ugyanis több friss okostelefon és táblagép után végre a Nokia Windows Phone 8 rendszerű csúcsmodelljét is sikerült górcső alá venni.

A Lumia 920 ellenálló képességét igen sokoldalúan térképezték fel, hiszen ahogy az alábbi videókban látható, nem csak dobálták, de vagdosták és egy szög beverésére is használták az egyébként nem strapamobilként árusított készüléket. Mivel a fenti "kínzások" egyike sem okozott végzetes kárt a telefonban, ezért azt is kipróbálták, hogy miként hat rá, ha teljes erővel egy betontömbhöz vágják. Nos, ez a módszer - nem meglepő módon - végül darabokra szedte a masinát.

A kissé megrázó, de érdekes töréstesztből egyrészt azt a következtetést vontuk le, hogy a Lumia 920 abszolút nem egy kényes cucc, bátran választhatják azok a felhasználók, akik nem szeretnek hímes tojásként bánni mobiljukkal a mindennapok során. A második megállapításunk, hogy a Nokia által használt unibody polikarbonát ház (ami egyébként a jeláteresztés és a minőségérzet szempontjából is előnyös) rendkívül ellenálló. Éppen ezért fontolóra vehetné a gyártó, hogy piacra dob néhány hivatalosan is strapabíró okostelefont. A kiemelkedő ellenálló képességgel bíró telefonok kínálata nem túl széles, így szinte biztosra vehető, hogy a finnek sikereket érnének el, ha képviselnék magukat ezen a fronton.

 

 

 

 

Vissza