Újraindulgatnak a Windows Phone 8 mobilok?

Farkas Norman - 2012. november 20.

Több fórumon is arról számoltak be a nemrég piacra dobott WP8 mobilok tulajdonosai, hogy új szerzeményeik hajlamosak a véletlenszerű újraindulásokra, az üzemidejük pedig kiábrándítóan rövid.

Általában minden új platform kritikus időszakon megy keresztül a megjelenésekor a kezdeti gyermekbetegségek és bugok miatt. Ez alól a Microsoft mobil rendszere, a Windows Phone 8 sem kivétel, habár esetében nem beszélhetünk egy igazán új rendszerről, inkább csak megújulásról.

Mint tudjuk, már kaphatók az első olyan készülékek, amelyek a WP8-at futtatják, ezért már olvashatók a felhasználók tapasztalatai a fórumokon. Ezekből a fórum hozzászólásokból derült ki, hogy a WP8 működése korántsem hibátlan, több köré épülő készülékkel is akadnak bizonyos problémák. Az egyik ilyen probléma a véletlenszerű újraindulás, amely a HTC 8X esetében általában használat közben következik be, míg a Nokia Lumia 920 kikapcsolt kijelzővel a zsebünkben is képes csak úgy "elbóbiskolni", aztán újra bekapcsolni. A felhasználók rögtön a gyári állapot visszaállítására gondoltak gyógyírként, ám kiderült, hogy ez a Lumia modelleknél nem igazán válik be, ugyanis előfordult, hogy a készülékek a visszaállítás során képtelenek voltak bebootolni, így használhatatlanná váltak. A másik problémát a telefonok gyors lemerülésében látták a felhasználók, mely a fentiekhez hasonlóan szoftveres eredetű lehet, hiszen viszonylag izmos telepet kaptak a szóban forgó eszközök.

A ZDNet megkereste a Microsoftot, s magyarázatot kért a kínos esetekre. A szoftveróriás szóvivője csak annyit mondott, hogy vizsgálják a dolgot.

Reméljük, hogy hamar megtalálják a megoldást a problémákra, hiszen a hibás modellek gyakorlatilag megbízhatatlanok a gyors merülés és a random újraindulások miatt, s ez a helyzet nem csak a WP8-as csúcsmodellek szintjén, hanem minden kategóriában elfogadhatatlan.

 

 

[Forrás: BGR]

Vissza