Lenovo K900 - Full HD kijelző és Intel processzor

Farkas Norman - 2013. január 10.

A tavalyi évhez hasonlóan 2013-at is egy Intel Atom processzor köré épülő androidos okostelefonnal indította a Lenovo. A hivatalos leleplezésen nemrég átesett K900 nem csak belsejét tekintve minősül egyedi ajánlatnak, ugyanis rendkívül elegáns külső megjelenéssel és 5,5 hüvelykes Full HD kijelzővel is büszkélkedhet.

Tegnap hullott le hivatalosan a lepel a Lenovo legújabb csúcsmobiljáról, mely a tavaly bemutatott IdeaPhone K800 szintén Intel Atom processzorral meghajtott utódjának tekinthető. A K900 nevű újdonság szinte minden szempontból túlmutat elődjén, s ütős felszereltsége révén olyan konkurens megoldások ellen szállhat majd harcba, mint az Oppo Find 5, a HTC Butterfly, vagy a Huawei Ascend D2.

Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszert futtató Lenovo K900 lelke egy kétmagos, 2GHz-es Intel Atom Z2580 processzor (Clover Trail+), amit 2GB RAM és 16GB - microSD kártyával bővíthető - belső tárhely egészít ki. A polikarbonátból és rozsdamentes acélból készült, komolyságot sugárzó, szögletes készülékházzal ellátott telefon előlapját egy 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású (Full HD) IPS érintőképernyő uralja, amit Gorilla Glass 2 üveg véd a sérülésektől. Megfordítva a 6,9 milliméter vastag, 169 gramm tömegű készüléket egy 13 megapixeles, dupla LED villanóval segített, Sony Exmor érzékelővel szerelt kamerával találjuk szemben magunkat, mely igen kellemes képalkotási képességekkel kecsegtet.

A Lenovo közleménye szerint a K900 négy színben kerül az üzeltek polcaira, melyek közül három szálcsiszolt burkolattal, egy pedig különleges mintázatú, úgynevezett Diamond Plate hátlappal rendelkezik majd. A mobil piaci premierje áprilisban lesz Kínában, később pedig egyéb régiókban is elérhetővé válik. Egyelőre sajnos nem tudni, hogy mennyit kell majd kicsengetni a kütyüért, de biztosra vehetjük, hogy legalább annyira magas lesz az ára, mint amennyire intenzív a birtoklási vágy, amit kivált belőlünk az alábbi promó videó.

 

 

A Diamond Plate hátlap (kép: Phandroid)


 

 

Vissza