Nokia Asha 210 – Csevegésre termett

Farkas Norman - 2013. április 24.

A finn gyártó ma reggel mutatta be legújabb Asha sorozatú mobilját, mely Lumia modelleket idéző dizájnnal, teljes QWERTY billentyűzettel, dedikált WhatsApp gombbal és integrált közösségi szoftverekkel áll azon felhasználók rendelkezésére, akik számára a kényelmes szövegbevitel és a közösségi oldalak instant elérése a legfontosabb.

A várakozásoknak megfelelően a Nokia ma reggel lerántotta a leplet az Asha 210 mobiltelefonról. Az Asha 205 utódjának tekinthető, Series 40-alapú újdonság külsejét tekintve jelentősen eltér a sorozat többi tagjától, hiszen számos, a Lumia modelleknél megszokott dizájnelem köszön vissza róla. A forma és a kialakítás mellett a készülék színvilága is a gyártó Windows Phone rendszerű eszközeit idézi; a megszokott fekete és fehér árnyalatokon kívül rózsaszín, ciánkék és citromsárga változatban is piacra kerül, így szinte mindenki megtalálhatja az egyéniségéhez legjobban illő Asha 210-est.

A finn gyártó teljes fizikai QWERTY gombsorral, dedikált WhatsApp Messenger gombbal és előtelepített közösségi modulokkal (Facebook, eBuddy, Twitter) vértezte fel a mobilt, mely ezáltal ideális választás lehet azok számára, akiknek a formás külső mellett a kényelmes szövegbevitel, a folyamatos kapcsolattartás és közösségi hálók egyszerű elérése jelentik a legfontosabb szempontokat egy új készülék vásárlásakor.

A "chatmobil" várható ára nettó 72 dollár (azaz cirka bruttó 21 ezer forint) körül alakul. Ezért az összegért a fent említett nyalánkságokon túl WiFi és Bluetooth (2.1) modult, Slam tartalommegosztó szolgáltatást, 2,4 hüvelykes, 320 x 240 pixel felbontású kijelzőt, sztereó FM rádiót, 2 megapixeles kamerát, EDGE adatátvitelt, valamint adatforgalom-takarékos böngészésre lehetőséget nyújtó Nokia Xpress Browser böngészőt kapunk. Az előlapi kamera hiánya nem állhat az önarckép készítés útjába, ugyanis a Nokia hangvezérlés-alapú segítséget biztosít ehhez a mutatványhoz.  A 111,5 x 60 x 11,8 milliméteres és 99,5 grammos Asha 210 energiaellátásért egy 1200mAh kapacitású akkumulátor felel, mely akár 12 órányi hívás lebonyolítására is elegendő szuflát tud biztosítani egyetlen feltöltéssel. Érdemes megemlíteni, hogy a telefon egy- és kétkártyás változatban is elérhető lesz, így még több júzer számára lehet érdekes ajánlat.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza