Újabb QWERTY gombsoros Asha mobil a láthatáron

Farkas Norman - 2013. április 22.

A Nokia április 24-én, szerdán rántja le a leplet legújabb mobiljáról, mely a közzétett kedvcsináló fotó alapján egy fizikai QWERTY gombsorral szerelt Asha készülék lesz.

A Nokia bejelentette, hogy ezen a héten, szerdán, azaz április 24-én egy új mobiltelefont tár a nagyközönség elé egy esemény keretében, amit egy kérdezz-felelek jellegű rész zár majd. A finn gyártó egy kedvcsináló fotót is közzétett a jövevényről, melyen egy lekerekített sarok és egy billentyűzet „Shift”, illetve „Z” gombjai láthatók.

Minden jel arra utal, hogy a Nokia egy új, teljes QWERTY gombsorral szerelt Asha modellel készül – s így már hat QWERTY billentyűzetes tagot számlál majd a sorozat. Elképzelhető, hogy a múlt hónapban kiszivárgott Nokia 210-est ismerhetjük meg az újdonság „személyében”. Ekkor azonban felmerül a kérdés, hogy a vele egy időben napvilágra került Nokia 501 – mely szintén az Asha családot gazdagítja majd – mikor esik át a hivatalos bemutatón.

Egyértelmű, hogy a Nokia lát még fantáziát a „butamobilokban”, hiszen időről időre előrukkol egy-egy új Series 40 rendszerű készülékkel. 2012 utolsó negyedévében több mint 9 millió Asha telefont értékesített a vállalat, s szándékai szerint idén még nagyobb sikert ér el ezekkel a modellekkel a piacon.

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: Series 40, Qwerty, Asha, Nokia
Vissza