HTC M4: a kompaktabb One

Farkas Norman - 2013. május 4.

Egy nemrég kiszivárgott fotó alapján a HTC M4 a One kiköpött mása lesz, csak éppen kompaktabb kivitelben. A csúcsmodell kistestvére már júniusban piacra kerülhet.

A tajvani gyártó M4 fejlesztői néven készülő mobilja már hosszú hónapok óta a pletykák tárgyát képezi, s már több alkalommal láthattuk kiszivárgott fotókon, melyek zöme nem bizonyult hitelesnek.

A legfrissebb hírek, illetve egy új, a Phone Arena, illetve az @evleaks jóvoltából napvilágra került kép alapján a készülék formaterve és anyaghasználata hajszálra megegyezik a One-éval. A mobilok közötti egyetlen különbség a méretben keresendő; az M4 kompaktabb lesz a csúcsmodellnél.

Az eddigi infók szerint a középkategóriába szánt jövevény 4,3 hüvelykes HD (1280 x 720 pixel) érintőképernyővel, kétmagos processzorral, 2GB RAM-mal, 16GB belső tárhellyel, LTE támogatással, sztereó előlapi hangszórópárral és 1700mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, fedélzetén pedig a Sense 5.0 kezelőfelülettel felturbózott Android 4.2 Jelly Bean rendszer teljesít szolgálatot.

Szemben a júliusra várható Galaxy S 4 minivel, a One – egyelőre ismeretlen nevű – kistestvére már júniusban piacra kerülhet.

A HTC egyébként egy harmadik, G2 néven fejlesztett mobillal is készül erre az évre. A belépőszintű kütyü valószínűleg 3,5 hüvelykes HVGA megjelenítőt, 1GHz-es, egymagos processzort, 512MB RAM-ot és 4GB tárhelyet tudhat magáénak.

 

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Kulcsszavak: HTC M4, HTC One
Vissza