Már elrajtolt a megújult Gmail

Farkas Norman - 2013. június 4.

A keresőóriás a mai napon útjára engedte a frissített Gmail klienst az Android platformon. A szoftver 4.5-ös verziója nem csak kezelőfelület, hanem funkcionalitás terén is rengeteg újdonságot tartalmaz.

A múlt héten tudta meg a világ, hogy frissül a GMail kliens az asztali gépeken, az iOS platformon és az Android rendszeren is. A megújult szoftverre már nem kell sokat várni, ugyanis a Google a mai napon elérhetővé tette azt az általa felvesztett mobil rendszeren. Ha tehát androidos felhasználó vagy, már csekkolhatod is a Play Áruházban a GMail frissítést, amit egyébként a 4.5-ös verziószám jelöl. Ha még nem áll rendelkezésre az update, akkor sem kell aggódni, hiszen legfeljebb néhány nap lehet hátra az érkezéséig. (Amennyiben nagyon türelmetlen vagy, az Android Police jóvoltából külön letöltheted az alkalmazást, ám mi semmilyen felelősséget nem vállalunk vele kapcsolatban.)

 

 

Hogy mik az újdonságok? Nos, a múlt héten már részben kitárgyaltuk, hogy milyen előrelépésekkel kecsegtet a frissítés, de most részletesebben leírjuk, kifejezetten az androidos verzióra vonatkozóan: rengeteg újítást kap a kezelőfelület, például eltűnik az alsó menünégyes, s a három pontot kell használunk  helyettük, a frissítés gombot pedig a függőleges, lefelé irányuló húzás gesztusa váltja ki (így frissítünk a Facebook alkalmazásban is). A menüsort praktikus módon balról húzhatjuk be, a beszélgetések könnyebb átláthatóságát pedig a partnerek képének megjelenítése segíti – már, ha van nekik. A kukában és a spam mappában lévő leveleket immár egyetlen érintéssel törölhetjük.

 

 

 

Az asztali kliensben a leveleket különböző kategóriákba sorolhatjuk az új fülek segítségével, így minden eddiginél könnyebbé válik az e-mailezés. Az alábbi videó ezeket a fülecskéket (Tabs) és az okos címkéket (Smart Labels) mutatja be.

 

 

 

[Forrás: AndroidPolice]

Vissza