VOLT Fesztivál: 95 ezren mentek el Sopronba

forrás: Kütyü Magazin - 2012. július 1.

Kilencvenötezer nézőt vonzott az idei VOLT Fesztivál, amely szombaton ért véget - közölték a szervezők az MTI-vel.

"Az idei VOLT Fesztivált megelőző időszakban a legtöbben arra voltak kíváncsiak, mivel tesszük majd emlékezetessé a jubileumi eseményt. Ma már minden jelenlévő számára egyértelmű: a 20. VOLT Fesztivál igazán ünnepi hangulatban telt. Öt napig igazán boldog fesztiválozókkal és jókedvű fellépőkkel találkozhattunk Sopronban, ez a legfontosabb visszajelzés számunkra" - olvasható az összegzésben.

A keddi "nulladik napon" Fülöp Zoltán, a fesztivál egyik alapítója azt közölte az MTI érdeklődésére, hogy a tavalyi 102 ezer után idén csaknem 100 ezer résztvevőre számítanak a szervezők.

Az első, 1993-as fesztiválon még csak öt zenekar és mintegy 800 főnyi közönség vett részt, idén viszont már 200-nál is több produkciót, köztük másfél tucat világsztárt vártak a Lővér kempingbe és a harkai platóra.

Az idei VOLT Fesztiválon mások mellett fellépett a Faith No More, a Skrillex, a Snow Patrol, az Iggy&The Stooges, a Lostprophets, a Röyksopp, az Enter Shikari, Chase & Status, a Simple Plan, a Hadouken!, Katy B, Mac Miller, a hazai sztárok közül például a Quimby, a Tankcsapda, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Brains, a Vad Fruttik, a Carbonfools, a 30Y, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & Love Band, a ColorStar, a Compact Disco, a Heaven Street Seven és a Magashegyi Underground.

Az exkluzív fellépők sorában volt található Yonderboi (Fogarasi László), Ákos, valamint a nyolcvanas évek legendás underground csapata, a Sexepil (pontosabban a zenekar magyarul előadó változata).

Vissza