Piacon az első Firefox mobil

Czipperer Dia - 2013. július 2.

A spanyolországi piacon debütál az első Firefox OS alapú mobiltelefon. A rendszert már ismerjük egy ideje, most végre az első, felhasználók számára elérhető telefon is megérkezett.

Körülbelül fél éve volt a Firefox mobilrendszerének hivatalos bemutatója, azóta pedig már az első Firefox OS alapú táblagép is bemutatkozott a nagyközönségnek a Computexen, bár sokat akkor nem tudtunk meg róla. A fejlesztőknek szánt mobilok is megérkeztek már, a GeeksPhone Peak és a GeeksPhone Keon áprilisban landolt a piacon.

Most a felhasználók számára is elérhető válik az első Firefox alapú telefon, amely hamarosan a Deutsche Telekomnál és a spanyol Telefonicánál kínálatában is elérhető lesz. Elsőként a ZTE Open készüléket vásárolhatják meg a felhasználók Spanyolországban (ez ma debütál hivatalosan), majd az Alcatel One Touch Fire modell is elérhető lesz a Deutsche Telekomnál.

A ZTE Openről annyi már tudható elöljáróban, hogy az olcsóbb eszközök táborát erősíti – 69 euróba kerül majd (kb. 20 ezer forint), és először csak Spanyolországban forgalmazzák majd, később pedig az USA is a tervek között szerepel.

Más információk egyelőre nem kerültek napvilágra, azonban a Deutsche Telekom – amelynek leányvállalata a Magyar Telekom – kínálatában megjelenő Alcatel One Touch Fire elképzelhető, hogy kis hazánkba is megérkezik a jövőben.

 

Forrás: Mashable.com, ZDNet.com

Kulcsszavak: Alcatel, ZTE, Firefox OS
Vissza