Strapabíró Android táblagép az Xplore Technologiestól – RangerX

Czipperer Dia - 2013. július 26.

Akár egész napos munkára is használható az új RangerX, amely az első olyan táblagép a cég 15 éves történetében, amely Android rendszerrel fut.

Az Xplore Technologies  már akkor strapabíró táblagépeket gyártott, amikor sokan még azt sem tudták, mi is az. A vállalat 15 éves fennállása alatt többek között az energetikai, közszolgálati gyártó és forgalmazó, közbiztonsági és katonai szektornak gyárt robosztus táblagépeket, amelyek jól bírják a kiképzést.

Ezek a tabletek a legmasszívabbak a piacon. Nemcsak modern alkatrészekkel látják el őket, hanem erőteljesebben tesztelik is őket, mint bármely más PC-t a piacon.

Az új RangerX már első ránézésre is eltér társaitól. Bár a külső részre hihetnénk azt is (lásd a képen), hogy egy tok, ám ez a külső borítás védi a készüléket a különböző hatásoktól.

A készülék 10,1 hüvelykes kijelzővel, kétmagos 1,5 GHz-es ARM Cortex A9 processzorral rendelkezik, valamint aksija olyannyira izmos, hogy akár egész nap megállás nélkül dolgozhatunk rajta.

Egy igazán strapabíró modellnél szinte alapkövetelmény a por- és vízállóság, amely természetesen a RangerX egyik jellemzője is (IP65 minősítés). És ez nem minden: bírja a magas páratartalmat (akár 95%-ot is), az erős napfényt és az erősebb ütődéseknek is ellenáll. Letesztelték, hogy nagyjából 1,2 méteres magasságból, ha többször leejtik, akkor is üzemképes marad. A szélsőséges hőmérséklet és magasság szintén nem akadály számára: 20 és 60° C között és 4572 méteren is teljesíti a dolgát.

A memóriája az ütős felszereltségéhez kevésbé passzol. Mindössze 1 GB RAM-ot kapott (LPDDR2), belső tárhelye pedig 32 GB. Jó hír, hogy ez tovább bővíthető microSD-vel. 800:1 kontrasztarányú IPS LCD kijelzője pedig 1366 x 768-as felbontással rendelkezik.

További jellemzők: LTE mobil szélessáv (Verizon), Bluetooth 4.0, GPS, FM jeladó, NFC, RFID. Emellett két USB 2.0 porttal, micro-HDMI kimenettel, SIM kártyahellyel és intelligens kártyaolvasóval is rendelkezik. Két kamerája van, egy 5 megapixeles hátlapi, valamint egy 1,2 megapixeles előlapi HD webkamera.

A készülék induló ára 1349 dollár (kb. 320 ezer forint). Elsőként az USA-ban, a Verizonnál lesz kapható. További piacokról egyelőre nem szólnak a hírek.

 

 

Forrás: Gizmag.com

Vissza