Atom meghajtással jön az új ASUS Fonepad 7

Kütyü Magazin - 2013. szeptember 5.

Az ASUS tegnapi sajtóeseményén mutatta be az új, Intel Atom processzorral meghajtott és HSPA+ modemmel felvértezett Fonepad 7 készülékét. A 7 hüvelykes androidos gép továbbfejlesztett változatából nem hiányoznak a telefonoknál megszokott funkciók, ám azokat rendhagyó módon egy táblagépre szabott képernyőn használhatjuk.

Az ASUS Fonepad 7 szíve egy Intel Atom Z2560 processzor, amely a Hyper-Threading technológiát csatasorba állítva gondoskodik az Android 4.2 Jelly Bean rendszer zökkenőmentes, többfeladatos működéséről. A 7 hüvelykes képernyő 1280 x 800-as felbontású, IPS (In-Plane Switching) technológiával készült. A két előlapi hangszóró hangjáról az ASUS SonicMaster audiotechnológia gondoskodik.

Könnyű táblagép, extra funkciók

A mindössze 10,5 mm vastag és 340 grammot nyomó ASUS Fonepad 7 (ME372CG) kiválóan hordozható, és útközben remekül használható szórakozásra is. A készülék új kosztaszító bevonatot kapott, így kevésbé látszanak meg az ujjlenyomatok a 7 hüvelykes kijelzőn. Része a Miracast vezeték nélküli lejátszási technológia, amely a képernyő tartalmát képes megjeleníteni (tükrözni) a kompatibilis HDTV-ken is, így a filmek nagyobb képernyőn is élvezhető válnak.

A Fonepad 7 egy előlapi 1,2 megapixeles és egy hátoldali, autofókuszos 5 megapixeles kamerát is tartalmaz, utóbbi sorozatfelvétel módban 100 fényképet is képes egymás után rögzíteni, illetve 1080p Full HD videofelvétel is készíthető vele. A 3950 mAh kapacitású akkumulátor energiája akár 28 órányi 3G-s beszélgetésre, 35 napnyi készenlétre vagy 10 órányi videolejátszásra elég

A beépített 3G és HSPA+ mobiladat-átviteli szolgáltatás letöltési sebessége akár 42 Mbit/s, feltöltési sebessége akár 5,76 Mbit/s is lehet, ami azt jelenti, hogy a Fonepad 7 állandó hálózati kapcsolattal rendelkező, zökkenőmentes webes böngészést kínáló eszköz. A GSM és WCDMA sávokat is támogató 3G-telefónia maximális támogatása révén a Fonepad 7 használható hanghívásokhoz is, akár a beépített, zajszűrős digitális mikrofonjával (ez a viccesebb verzió), akár egy külön Bluetooth headsettel.

Exkluzív ASUS alkalmazások

Az ASUS Fonepad 7 személyre szabott felhasználói felületén integráltan jelennek meg a közösségimédia-információk, így a felhasználók azonnal láthatják a barátok legújabb frissítéseit a kapcsolatlistában vagy a bejövő hívásokról szól értesítéseknél.

Az újdonság 8, 16 vagy 32 GB-os belső tárolóval és microSDHC kártyahellyel kapható, ez utóbbi jól megközelíthető helyen, a ház oldalán található, így a tárhely könnyedén bővíthető. A készülékhez 5 GB időkorlát nélküli, ingyenes ASUS WebStorage tárhely is jár, és az ASUS WebStorage Office segítségével út közben is elérhetők Microsoft Office megszokott funkciói.

 

 

A SuperNote alkalmazással vázlatos jegyzetek készíthetők és ehhez akár képeket, videókat és hangemlékeztetőket is hozzá lehet adni, vagyis multimédiás feljegyzések hozhatók létre A Floating App abban segít, hogy a felhasználók egyszerre több dolgot is csinálhassanak: akár hat alkalmazás egyidejű futtatására is lehetőséget ad ugyanazon a képernyőn.

Elegáns és praktikus TriCover védőburkolat

Az ASUS Fonepad 7-hoz strapabíró szintetikus anyagból készült TriCover védőburkolat is rendelhető, amely a készülék hátulját és képernyőjét is védi. A három színben elérhető TriCover fedelével az eszköz kényelmes szögben megtámasztható a képernyőn végzett gépeléshez vagy a filmnézéshez.


Az újdonság 2013 utolsó negyedévében érkezik meg a piacra, várható árát egyelőre homály fedi.

 

 

 

Vissza